Тъмни кръгове под очитe

Ако не са от липса на сън, тъмните кръгове или дори хлътналите очи в продължение на седмици или месеци означават, че има скрит проблем: проблем с черния дроб. Това се отнася и за децата. Този симптом се дължи на токсичен, дехидратиран черен дроб, създаващ токсична, мръсна кръв. Там, където кожата е тънка (под очите), се получават тъмни кръгове, защото липсва кислород в протичащата кръв, която е пълна с отрови – както от всекидневието, така и наследени по семейните линии.

Има различни нива и видове токсини, които причиняват проблеми с черния дроб. Някои „нарушители“ могат да предизвикат появата на тъмни кръгове; някои могат да бъдат освободени от черния дроб в кръвния поток, без да създават тъмни кръгове (и вместо това да причинят други проблеми). Когато черният дроб е бавен, в застой, проблемен и не работи с пълния си потенциал, той може да освободи цял коктейл от стари и нови токсини, които могат да допринесат за тези петна под очите. Например, фармацевтичните продукти са един от проблемите, които могат да създадат тъмните кръгове. Дори и да не ги приемате в момента, лекарствата, които сте приемали преди години и които черният ви дроб е съхранявал дълго време, може да се освобождават в кръвта точно сега. Токсичните тежки метали също могат да създадат дълготрайни сенки под очите, както и различните пестициди. Излагането на бензин и други видове петролни продукти, разтворители и конвенционални домакински почистващи препарати също могат да ги причинят.

Диетата с високо съдържание на мазнини/високо съдържание на протеини също не помага за премахването на този симптом. Напротив – високите мазнини в кръвта причиняват по-ниски нива на кислород в кръвта, което може да доведе до хронична нискостепенна дехидратация и сгъстяване на кръвта. Правилната хидратация на ежедневна база може да помогне за почистване на мръсната кръв и да подобри черния дроб точно толкова, че кръговете да се разсеят, заедно с прочистването на всички причинители на проблеми, които правят черния ви дроб бавен и кръвта ви мръсна и гъста.


Научете повече, включително храни, които трябва да избягвате, храни – помощници и добавки с дозировки в  книгите на Антъни Уилям!

По материали от medicalmedium.com

Вашият коментар

Акне и стрептококи

Пристрастяване и зависимости