Манго: помощник при стрес

Мангото е чудесно средство за сън. Когато ядете манго преди лягане, фитохимикалите от плода, заедно с аминокиселини като глицин, глутамин и цистеин, комбинирани с фруктоза и глюкоза, пътуват до мозъка и бързо възстановяват изчерпаните невротрансмитери. Това дава възможност на повечето хора, страдащи от безсъние, най-накрая да получат истинска почивка през нощта.

 

Мангото е полезно и за цял куп други аспекти на здравето. То е прекрасно за облекчаване на стреса и защита от вируси. Мангото също е богато на бета-каротин, който е важен за укрепване и поддържане на здравето на кожата; то е и полезно средство за превенция на всички видове рак на кожата.


Мангото е мощно средство за помощ при хипогликемия, преддиабет и диабет тип 2. Мангото съдържа биоактивен магнезий, съчетан с фитохимични фенолни киселини, който успокоява централната нервна система и помага за предотвратяване на инсулти, гърчове и инфаркти. Пулпата на плода успокоява стомашно-чревната лигавица и облекчава запека.


Мангото също е невероятна храна за спортуващите, защото осигурява на мускулите натрий, безценно необходимата глюкоза и магнезий, което ви позволява да изпълнявате по-дълги и по-трудни тренировки, като същевременно усещате по-малко „прегаряне“.


Как да го използваме:
Насладете се на мангото самостоятелно, в плодови салати, смутита, дипове, салатни дресинги, салати, нори рулца, салса и др. За да получите най-добри ползи, яжте по два плода на ден. Яжте манго самостоятелно, за да имате по-добър сън. А ако търсите повече енергия по-късно през деня, яжте манго с пръчици целина или на салата, което ще ви даде допълнителна доза енергия.


По материали от medicalmedium.com

Вашият коментар

Лимони за прочистване и детоксикация

Горски плодове за здрав мозък и сърце