Горски плодове за здрав мозък и сърце

Горските плодове са богати на антиоксиданти – чудодейните борци със свободните радикали. Ние имаме нужда от тези антиоксиданти, за да се борим с процеса на стареене (окисляване) и да останем живи в лицето на постоянните заплахи за нашето здраве.

Горските плодове излъчват здраве чрез своите наситени лилави, сини и черни цветове, които идват от полифенолите, известни като антоцианини (включително малвидин) и антоцианидини. Те също така са богати на диметил ресвератрол и десетки други фитохимикали, аминокиселини, коензими и ко-съединения, които все още не са открити от науката и са по-изобилни и биодостъпни в горските плодове, отколкото във всяка друга храна.
 
Горските плодове притежават скрити съединения, които пречат на излишния адреналин да причинява увреждане на органите. Това прави къпините, малините, ягодите, бъза, боровинките и другите горски съкровища критично важни за живота на земята.
 
Горските плодове са истинска храна за мозъка. Те не само повишават нивата на витамин B12; също така имат силата да помогнат при петна по мозъка – лезии, сиви зони, калцификации, отлагания на тежки метали, бели петна, белези, кристализации и сраствания, създадени от увредени, разширени кръвоносни съдове. Горските плодове също така помагат при всички мозъчни заболявания, включително рак на мозъка, aмиотрофична латерална склероза (ALS), болест на Алцхаймер, деменция, болест на Паркинсон, инсулт, аневризми, мигрена и всякакви неврологични симптоми или състояния.
 
Горските плодове помагат за защита на сърдечните клапи и вентрикулите и премахват плаката чрез разтваряне на втвърдените мастни натрупвания във вените и артериите. Те също така са полезни за плодовитостта.
 
Как да ги използваме:

Хапвайте горски плодове чисти или със суров мед отгоре, в смутита, плодови салати, плодови сладоледи, салати и дресинги.


По материали от medicalmedium.com

Вашият коментар

Манго: помощник при стрес

Смокини: храна за мозъка и червата