Лимони за прочистване и детоксикация

Лимоните са мощен лечебен плод, който съдържа феноменални антибиотични, антисептични и противоракови свойства. Лимоните са богати на витамини С и В-комплекс и минерали като желязо, калций, магнезий, силиций, мед и калий. Те са прекрасен тоник и могат да помогнат за прочистване и детоксикация на цялото тяло.

Въпреки че лимоните имат кисел вкус, те всъщност имат много силна алкална реакция в тялото и могат да помогнат за алкализирането на кръвта, клетките, лимфата, органите и тъканите. Известно е, че лимоните помагат за унищожаването на гнилостните бактерии в устата и червата, и могат да помогнат за облекчаване на метеоризъм, лошо храносмилане и запек. Лимоните съдържат съединение, наречено лимонен, което се използва за разтваряне на камъни в жлъчката и бъбреците и може да помогне в борбата с рака на устната кухина, белите дробове, кожата, гърдата, стомаха и дебелото черво.
 
Лимоните също са богати на биофлавоноиди, които могат значително да засилят имунната система и да намалят възпалението в тялото. Известно е, че лимоновият сок е особено полезен при настинки, кашлица, възпалено гърло, хълцане, ушни инфекции, треска, артрит, сърдечни заболявания, хронична обструктивна белодробна болест, атеросклероза, диабет, висок холестерол, автоимунни заболявания, инсулт и рак. Локално лимоновият сок е чудесно средство против бръчки, брадавици, зъбобол, мазоли, слънчеви изгаряния, акне, псориазис и като средство за изплакване на косата и тонизиращо средство за лице.
 

Голяма чаша вода с лимон след събуждане е отличен начин за хидратиране и почистване на тялото сутрин. Пресен лимон в чай ​​или зелен сок и добавен към салати, хумус и гуакамоле е друг чудесен начин да добавите този лечебен и питателен плод към вашата диета.


По материали от medicalmedium.com

Вашият коментар

Храни, които да избягваме при хронични заболявания (част III)

Манго: помощник при стрес