Акне и стрептококи

Когато акнето е налице, това означава, че черният дроб и лимфната система са с хронично съдържание на стрептококови бактерии – един или повече щамове от над 50-те групи. Акнето се развива, когато стрептококите са се заселилили за дълго време в тялото след (понякога дълго след) инфекция, свързана със стрептококови бактерии.

Стрептококите живеят в черния дроб поради изобилието от храна (като антибиотици, токсични тежки метали, яйца, млечни продукти, глутен и други) вътре в органа, за да се хранят и процъфтяват.

Лимфната система е любимият път за навлизане на стрептококите в подкожната тъкан под повърхността на кожата, което се оказва убежище за отрови и излишни мастни клетки, с които стрептококите могат да пируват – точно както се натрупват в черния дроб, те се натрупват и тук. Преди дори да се развие акне, стрептококите остават и се хранят с отрови, като бавно си проправят път през подкожната мазнина и се укрепват отново. Накрая навлизат в долното ниво на дермата. Персонализираната имунна система на кожата започва да събира себумна мазнина като подобен на плаващ пясък агент, за да възпре стрептококите от размножаване. Тъй като стрептококите са добре подхранвани, себумната мазнина не е достатъчна, за да ги спре. Сега имунната система на кожата се задейства на по-висока „предавка“, подтиквайки производството на себумна мазнина в още по-големи обеми като последен опит да улови бактериите и да защити кожата. Когато стрептококите са силни, те се борят дори с допълнителната себумна мазнина и оцеляват в лимфоцитите и клетките убийци точно под епидермиса. Те се изкачват в този външен слой на кожата ви и в крайна сметка получавате кистозно акне.

Това, което определя тежестта на акнето, включва колко щамове стрептококи имате, колко токсини като тежки метали присъстват в черния дроб и подкожната тъкан, за да хранят стрептококите, колко антибиотици сте приели през живота си, какво сте наследили от предците си, на какъв вид адреналин сте подложени в ежедневието, колко сте изложени на пестициди и каква е вашата диета.


Научете повече за акнето, включително храни, които трябва да избягвате, храни – помощници и добавки с дозировки в  книгите на Антъни Уилям!

По материали от medicalmedium.com

Вашият коментар

Храни, които да избягваме при хронични заболявания (част III)

Тъмни кръгове под очитe