Храни, които да избягваме при хронични заболявания (част I)

„Ако сте загрижени за здравето си, ако имате някаква чувствителност или състояния, ако сте се борили със заболяване или ако сте загрижени за превенцията на здравето си – тогава е изключително важно да избягвате определени храни и съставки. Вашето тяло се нуждае от всяко възможно ниво на подкрепа, за да може да се излекува и след това да поддържа оптимално ниво на здраве.

Досега всички сме чували за консервантите и изкуствените аромати – знаем, че трябва да ги избягваме и знаем причините за това. Има обаче и други проблемни съставки, които е нужно да избягваме. Тези съставки могат да подхранват съществуващите вирусни, бактериални и гъбични състояния, които водят до възпаление и също така могат да причинят хаос в храносмилателната система, да отслабят и объркат имунната система, да напрегнат жлезите и органите, да разрушат или унищожават невроните и невротрансмитерите в мозъка, да ви направят тревожни и/или депресирани, податливи към инсулт или инфаркт и др. Малко вероятно е здравните специалисти да ви предупредят за повечето от тези храни и съставки, тъй като не е общоизвестно, че те могат значително да влошат вече съществуващи заболявания, нито че могат да предизвикат нови здравословни състояния. Вие заслужавате да имате пълна информация за това, което консумирате и за ефектите му върху тялото ви.

Яйца

Хората са яли яйца от хиляди години. Някога те са били невероятна храна за оцеляване в райони на планетата, където е нямало други възможности за храна през определени периоди от годината. Това обаче се променя в началото на 20-ти век, когато започват епидемиите от автоимунни, вирусни, бактериални и ракови заболявания.

Средностатистическият човек изяжда над 350 яйца годишно. Това включва и всички храни със скрити съставки, съдържащи яйца. Ако се борите с някакво заболяване, като лаймска болест, лупус, синдром на хронична умора, мигрена или фибромиалгия, избягването на яйца може да даде на тялото ви подкрепата, от която се нуждае, за да се подобри. Най-големият проблем с яйцата е, че те са основна храна за рака и другите кисти, фиброиди, тумори и възли. Жените със синдром на поликистозни яйчници (PCOS), рак на гърдата или други кисти и тумори трябва да избягват изцяло яйцата и продуктите, които ги съдържат. Освен това, ако се опитвате да предотвратите появата на рак, да се борите със съществуващ такъв или да избегнете рецидиви, изключете яйцата от диетата си.

Пълното премахване на яйцата от вашата диета ще ви даде мощен шанс за борба да обърнете хода  на болестта и да се излекувате напълно. Яйцата също причиняват възпаление и алергии, развитие на вируси, бактерии, дрожди, плесени, кандида и други гъбички и предизвикват оток в лимфната система. На хората, които са диагностицирани с кандида или микотоксини, често се казва, че яйцата са добър, безопасен протеин, който ще умори кандидата и микотоксините от глад. Нищо не може да бъде по-далеч от истината. Знам колко популярни са яйцата. Има нарастваща тенденция, която ги популяризира като основна здравословна храна. Освен това са вкусни и забавни за ядене. Ако яйцата бяха добри за нас, задължително щях да ги рекламирам като такива.

Млечни продукти

Млякото, сиренето, маслото, сметаната, киселото мляко и други подобни продукти съдържат значително количество мазнини, което напряга храносмилателната система – и особено черния дроб, който трябва да ги обработи. Млечните продукти съдържат лактоза (която е вид захар), а комбинацията от мазнини и захар има отрицателни ефекти върху здравето, особено ако сте диабетик или сте склонни към диабет. Освен това, млечните мазнини в кръвта ви помагат за размножаването на вируси и бактерии. Млечните продукти също произвеждат слуз и са основна причина за възпаление и алергии. Това са проблемите, които винаги са валидни, когато говорим за млечните продукти, дори те да са органични и свободно отглеждани. В днешно време конвенционалната масова практика превъща проблемната храна в токсична, като създава натиск на селскостопанската индустрия да дава хормони, антибиотици, ГМО царевица и соя и глутен на кравите, козите и овцете. Ако искате плавен и успешен лечебен процес, най-добре е изобщо да не ядете млечни продукти.

Глутен

Глутенът е протеин, който се намира в много зърнени храни. Формите на глутен, към които хората са особено чувствителни, се намират в пшеницата, ечемика, ръжта и спелтата (вид пшеница). (Когато става дума за овес, имайте предвид, че при отглеждането и преработката понякога става замърсяване със зърна, които съдържат глутен. Овесът може да бъде много добра храна за хора, които са по-малко чувствителни, обаче. Потърсете тези видове овес, които са обозначени със знак „без глутен“. ) Зърнените храни, които съдържат глутен, също съдържат множество алергени и протеини, които могат да предизвикат различни състояния. Те създават смущения и възпаления, особено в стомашно-чревния тракт. Те също така объркват имунната система, която е основната защита срещу болести, и често предизвикват цьолиакия, болест на Крон и колит. Яденето на тези зърна затруднява лечението на тялото. Ако искате да се възстановите от болестта си възможно най-бързо, сведете до минимум зърнените храни от всякакъв вид.“

Следва продължение


Повече информация относно храните, които трябва да избягвате и други, които създават проблеми за вашето здраве, плюс лечебните храни, върху които да се съсредоточите можете да намерите в книгите на Антъни Уилям!

По материали от medicalmedium.com

3 мнения за “Храни, които да избягваме при хронични заболявания (част I)”

Вашият коментар

Подуване на корема – причини

10 ползи за здравето от сока от целинa