Ябълки против възпаление

Противовъзпалителните свойства на ябълките ги правят най-добрият избор, когато сте изправени пред практически всяка болест. Енцефалит (възпаление на мозъка), IBS (чревно възпаление) и вирусна инфекция (която може да доведе до възпаление на нервите) са само няколко състояния, при които ябълките могат да изиграят критичната хранителна роля за успокояване на вашата система, като помагат за намаляване на вирусното и бактериалното натоварване, което създава възпаление.

Фитохимикалите в ябълките ги правят истинска храна за мозъка, захранваща невроните и повишаваща електрическата активност. Ябълките с червена кора съдържат антоцианини и дори следи от малвидин (вид антоцианидин), които са отчасти отговорни за червения цвят. Тези пигменти имат свойства срещу затлъстяване и съединения, които повишават храносмилателната сила, насърчавайки загубата на тегло.
 
Ябълките също съдържат флавоноиди, рутин и кверцетин – фитохимикали, които са отговорни за детоксикацията на тежки метали и радиацията – както и аминокиселините глутамин и серин, които помагат за детоксикацията на мозъка. Този плод помага за прочистване на органите (включително черния дроб), подобряване на циркулацията в лимфната система, възстановяване на увредената кожа и регулиране на кръвната захар.
 
Ябълките са най-доброто средство за почистване на дебелото черво. Докато пектинът от ябълката се движи през червата ви, той събира и освобождава тялото ви от патогени като бактерии, вируси, дрожди и мухъл. Ябълките помагат при различни видове храносмилателни разстройства.
Ябълките също хидратират на дълбоко, клетъчно ниво.
 
Как да ги използваме:
 
Червените ябълки (тези с най-много цвят) предлагат най-много хранителни вещества. Опитайте да ядете три ябълки на ден за най-добри резултати.
 
Можете например да си хапнете ябълки с фурми и пръчици целина за фантастична лека закуска, която подкрепя надбъбречните жлези.
По материали от medicalmedium.com

Вашият коментар

Оцетът – перфектният дехидрататор

Проблемните млечни продукти