10 ползи за здравето от сока от целинa

1. Критично важен за хроничен киселинен рефлукс


Налчието на киселинен рефлукс означава, че се случват 3 неща: ниско производство на солна киселина, непродуктивни бактерии като стрептококи и Ешерихия коли и отслабен черен дроб. Сокът от целина помага за подобряването на тези състояния.

2. Бори се с автоимунните заболявания


Патогените са истинската причина за възпалението, което погрешно се счита за автоимунно. Неоткритите все още натриеви клъстерни соли в сока от целина имат способността да разграждат и изхвърлят тези патогени.


3. Подпомага възстановяването на надбъбречните жлези


Натриевите клъстерни соли в сока от целина помагат да поддържате надбъбречните си жлези стабилни и функциониращи.


4. Натриевите клъстерни соли обръщат хода на болестта


Натриевите клъстерни соли в сока от целина действат като антисептик. Когато осъществят контакт с вируси и бактерии – причинители на проблеми, отговорни за хроничните заболявания – солите започват да разграждат клетъчните мембрани на патогените, като в крайна сметка ги унищожават.


5. Неутрализира и измива токсините от черния дроб


Натриевите клъстерни соли в сока от целина се свързват с невротоксини, дерматоксини и други вирусни отпадъци и ги изтеглят от черния дроб.


6. Подпомага унищожаването на стрептококовите бактерии


Различните щамове на стрептококови бактерии са отговорни за много състояния като акне, уринарни инфекции, бактериален свръхрастеж в тънките черва, гъбични инфекции и др. Сокът от целина помага за унищожаването на стрептококите.


7. Убива вирусите на Епщайн-Бар и херпес зостер


Белите кръвни клетки на личната имунна система на черния дроб добавят клъстерните соли към покритията на клетъчната си мембрана, което ги прави токсични за вирусите.


8. Понижава токсичното прегряване на черния дроб


Сокът от целина прочиства мудния черен дроб, като същевременно намалява топлината му.


9. Мощно оръжие срещу бактериален свръхрастеж и подуване на корема


Сокът от целина помага за поддържане на добрите нива на стомашна киселина, така че стомашните сокове да могат да убият стрептококите, които причиняват бактериален свръхрастеж. Той също така разгражда гниещите протеини и гранясали мазнини в стомаха и тънките черва, като предотвратява подуването на корема.


10. Възстановява производството на солна киселина и чернодробна жлъчка


Сокът от целина засилва производството на солна киселина и жлъчка и укрепва черния дроб, което позволява по-добро производство на жлъчка.


Научете за многото начини, по които сокът от целина ви помага и отговорите на често задавани въпроси в книгите на Антъни Уилям!

По материали от medicalmedium.com

 

Вашият коментар

Храни, които да избягваме при хронични заболявания (част I)

Бананово мляко