Проблемните млечни продукти

Млечните продукти, включително мляко, сирене, масло, сметана, суроватка или суроватъчен протеин на прах, кефир, кисело мляко, гхи, овче мляко, козе сирене и всички други млечни продукти, подхранват патогените. Освен това, ако ядете млечни продукти, това пречи на тялото ви да се прочисти, което означава, че токсините и патогените, които са причина за хроничните заболявания, не могат да напуснат тялото ви, за да можете да се излекувате.

Млечните продукти не просто не се разграждат, усвояват в храносмилателния тракт своевременно. Те се задържат в храносмилателната система, позволявайки на патогените да процъфтяват в тънките черва и дебелото черво и забавят усвояването на лечебните храни като плодове, зеленчуци, зеленолистни, зеленчуци и билки. Тези храни съдържат лечебни хранителни вещества, които се улавят във филма на млечните продукти и губят своята жизненост и стойност.

Млечните продукти също така задушават критично важния кислород и забавят чернодробната функция, което прави органа застоял и муден (което също отслабва собствената имунна система на черния дроб). Това води до образуване на големи количества слуз.

Когато черният ви дроб се запуши, всички токсини, които излизат от него и влизат в тялото ви, увеличават хистаминовите съединения, които водят до образуването на повече слуз. Лимфните съдове също се запушват с млечен страничен продукт. Млечните продукти пречат на естествените клетки убийци, позволявайки на патогени като стрептококите и вируса на Епщайн-Бар да процъфтяват и да създават отрови, които стимулират кръвоносните съдове и тъканите да произвеждат течност, която се превръща в слуз (което е друга причина, поради която млечните продукти образуват толкова много слуз).

Млечните продукти понякога се считат за алергични по своята същност, докато истината е, че те създават възпаление и други реакции в организма, защото подхранват патогените, а патогенната активност и отпадъците водят до появата на симптоми.

Млечните продукти имат пристрастяващо действие, защото паразитите в нашата система процъфтяват благодарение на тях и буквално ни „молят“ да им ги дадем. Освен това желанието за млечни продукти обикновено е желание за захар, поради липса на критично важната глюкоза, тъй като млечните продукти са с високо съдържание на лактоза (захар). Проблемът е, че млечните продукти често са с високо съдържание на скрити мазнини, а комбинацията от мазнини и захар може да доведе до инсулинова резистентност.

Когато искате тялото ви да е в състояние на изцеление, най-добре е да избягвате млечните продукти напълно.


Научете още много полезна информация, в книгите на Антъни Уилям!

По материали от medicalmedium.com

Вашият коментар

Ябълки против възпаление

Подуване на корема – причини