Оцетът – перфектният дехидрататор

Оцетът често се смята за здравословна храна – особено ябълковият оцет. Всъщност оцетът, дори и най-добрият, има пагубен ефект върху тялото и е най-добре да се избягва, ако се опитвате да прочистите тялото си, за да излекувате хронично заболяване, симптом или състояние.

Оцетът дехидратира тялото на дълбоко, органно ниво и когато правите почистване, последното нещо, което искате, е да дехидратирате тялото си. Оцетът запазва отровите, консервирайки ги в органите ви. Токсините ни дехидратират, тъй като изискват изобилие от вода, за да се разредят и в крайна сметка да се изхвърлят от клетките ни, за да могат безопасно да напуснат органите ни, без да ни наранят. Вместо да помогне за изхвърлянето на тези токсини, оцетът позволява на токсините да проникнат в клетките и органите ни, защото изсмуква водата от клетките и дори задвижва отровите и токсините по-дълбоко в тъканта на органите.

Представете си буркан кисели краставички във вода и оцет. Ако водата в този буркан има следи от флуорид, олово, арсен, пестициди или друга разновидност на химическа отрова, оцетът ще се свърже с тези токсини, като ги изтласка дълбоко в киселите краставички, чак до сърцевината. Ето как действа оцетът. Е, и ние имаме вода в кръвта си. Токсичните вещества също плуват в нея и е добре, че водата присъства, защото тя трябва да пренесе токсините и да ги изхвърли от огранизма. Когато консумираме оцет обаче, изведнъж ние се превръщаме в буркан с кисели краставички, а нашите органи са краставиците, които се мариноват. Оцетът започва с отделяне на токсините в кръвта ни от водата, която се придържа към тях. Това позволява на токсините да се загнездят дълбоко в органи, жлези и съединителна тъкан – което работи точно срещу това, което се опитвате да постигнете при прочистване. Оцетът също изсмуква водата от клетките ни, лишавайки ни от дълбоките резерви за хидратация в органи като черния дроб.

Ако си мислите, че ябълковият оцет е освободен от всички тези приказки за оцета, помислете отново. Да, ябълковият оцет е по-хранителен от другите видове оцет, защото е направен от ябълки, които са богати на хранителни вещества. Но не е много по-питателен от червеното вино или гроздовия оцет; гроздето съдържа хранителни вещества – точно както и ябълките. Всички тези плодове обаче са във ферментирала форма и не можем да се измъкнем от истината, че независимо от източника, оцетът дехидратира тялото на дълбоко, системно ниво, причинявайки проблеми, като задържа отрови в тялото, докато ние се опитваме да се отървем от тях.


Научете още много полезна информация, в книгите на Антъни Уилям!

По материали от medicalmedium.com

Вашият коментар

Картофи против вируси

Ябълки против възпаление