Маточината – Еликсир на живота

Чаят от маточина е наречен „Еликсир на живота” поради невероятните му антивирусни, антибактериални, храносмилателни и успокоителни свойства. Той също има високи нива на антиоксиданти, което значително увеличава способността му да лекува и да работи ефективно.

Маточината съдържа съединение, наречено терпен, което има способността да помага за облекчаване на тревожност, стрес, хипертония, депресия, високо кръвно налягане, мускулни спазми, сърцебиене, главоболие при напрежение, проблеми с кръвообращението и когнитивни разстройства като синдром на дефицит на вниманието и болест на Алцхаймер.
 
Маточината също е от полза за хронични стомашно-чревни разстройства, включително лошо храносмилане, синдром на раздразненото черво, колит и киселинен рефлукс.
 
Маточината има способността да спомага за здрава, балансирана имунна и ендокринна система, което е много полезно при автоимунни заболявания като синдром на хроничната умора, надбъбречна умора, множествена склероза и световъртеж. Полезна е и при лечение на безсъние, нарушения на съня и нервни разстройства, като позволява на тялото да се отпусне за по-качествен сън.
 
Полифенолните танини, съдържащи се в маточина, ѝ придават нейните антивирусни свойства, което я прави особено полезна при лечение на настинки, грип, бронхит и всякакви вирусни инфекции. Локално, маточината може да се прилага като крем, за да помогне за заздравяването и да облекчи видовете херпес, включително херпес зостер, както и порязвания и рани.
 
Маточината е лечебна билка и с право е спечелила репутацията си на „Еликсир на живота“. Като вкусна и освежаваща напитка чаят от маточина може да се добави към седмичния ви здравословен режим за постигане на широк спектър от лечебни ползи.
 
Как да я използваме:
Прясна или сушена билка се накисва в гореща вода за минимум десет минути и при желание може да се подслади със суров мед.
По материали от medicalmedium.com
 
Tук можете да си поръчате безалкохолния екстракт от маточина, който Антъни Уилям препоръчва и който използвам всекидневно: https://bit.ly/3MWBpZo

Вашият коментар

Шот за промяна на сънищата (по Антъни Уилям)

Шот при чувство на срам и вина (по Антъни Уилям)