Нарът – хормонален регулатор

Наровете помагат за разтваряне на камъните в жлъчката и бъбреците, възлите, калцификациите и малките кисти. Те имат и противотуморни свойства. Редовното въвеждане на нар в живота ви е полезно за лечение на синдрома на поликистозните яйчници (СПКЯ).
 
Когато консумирате пресен нар, възниква химическа реакция всеки път, когато киселините на плода (които са пълни с фитохимикали като антоцианини) влязат в контакт с видовете нездравословни втвърдявания, образувани от жлъчка, натрупване на протеини и токсични форми на калций и ги разгражда.
 
Нарът е чудесно средство за изграждане на кръвта, тъй като укрепва червените и белите кръвни телца. Той играе важна роля и за здравословните нива на кръвната захар, като възстановява ценните запаси от глюкоза в черния дроб, така че черният дроб да може да освобождава тази глюкоза в кръвния поток, ако е необходимо. Този процес от своя страна защитава надбъбречните жлези. Ако търсите надбъбречен баланс и стабилизиране на кръвната захар, обърнете се към наровете.
 
Висококачествената глюкоза в наровете ги прави храна за мозъка, която помага за фокуса и концентрацията. Наровете спомагат за отпушване на порите и космените фоликули, като насърчават растежа на косата там, където е необходимо, и помагат на кожата и скалпа като цяло.
 
Наровете са невероятни за регулиране на хормоните, защото изхвърлят токсичните такива (като непродуктивните естрогени, които допринасят за рак). Този плод също помага за детоксикацията на ДДТ и други пестициди, премахва непродуктивното натрупване на млечна киселина в мускулите и изчиства ушната кал като свежда до минимум новото й производство.
 
Как да ги използваме:

Яжте един или повече от тези прекрасни плодове всеки ден, за да извлечете най-много ползи. Бъдете креативни с начина, по който използвате наровете. Поръсете ги върху плодове, смутита, салати, хумус, гуакамоле. Можете също да си направите пресен сок от нар.


По материали от medicalmedium.com

Вашият коментар

Торта с подправки

Шокова терапия с чай от мащерка (по Антъни Уилям)