Торта с подправки

Ако търсите рецепта за здравословна торта, с която да впечатлите някой, който обича сладко или да сервирате на събирания със семейството и приятелите, това е рецептата за вас! Това е идеалната торта за рожден ден, друг празник, за детски кутии за обяд или за приготвяне на лакомство през уикенда.

Канелата е особено полезна за подпомагане на диария, гадене, повръщане, лошо храносмилане, метеоризъм и артрит. Известно е, че канелата помага за предотвратяване и съкращаване на продължителността на грипа, както и за премахване на задръстванията и слузта от тялото. Също така тя е много полезна за понижаване на холестерола и за регулиране на кръвната захар. Известно е, че спомага за увеличаване на кръвообращението и съдържа съединения против съсирване, което я прави изключително полезна за предотвратяване на инсулти и коронарна артериална болест. Канелата помага за засилване на паметта и когнитивните функции, само миризмата на канелената подправка може да ви помогне да станете по-бдителни и фокусирани.

Съставки:

2 чаши овесено брашно без глутен;
1 чаша бадемово брашно;
1 чаша кокосова захар;
1 ч. л. бакпулвер (без глутен и царевица);
1 ч. л. сода бикарбонат;
2 ч. л. смляна канела;
1 ч. л. смлян джинджифил;
1/4 ч. л. смлян карамфил;
1/4 ч. л. смляно индийско орехче;
1/4 ч. л. смлян кардамон;
1 чаена лъжичка ванилия на прах или безалкохолен ванилов екстракт
1 1/3 чаша неподсладено бадемово мляко
1/3 чаша неподсладено ябълково пюре

За глазурата от кашу (по желание):

1 чаша сурово кашу, накиснато поне 2 часа във вода;
1/4 чаша кленов сироп;
3 супени лъжици прясно изцеден портокалов сок или вода;

Упътвания:

Загрейте фурната до 180 градуса. Постелете тава с незалепваща хартия за печене.

Добавете овесеното брашно, бадемовото брашно, кокосовата захар, бакпулвера, содата и подправките в средно голяма купа. Разбъркайте добре и оставете настрана.

В кана или купа смесете бадемовото мляко и ябълковото пюре. Разбъркайте добре, след това добавете към сухите съставки и разбъркайте до хомогенност.

Изсипете в подготвената тава и печете във фурната за 50-60 минути (докато клечка за зъби излезе чиста от сместа). Охладете за 5 минути в тавата, след това извадете и охладете напълно върху решетка.

За да направите глазурата от кашу, смесете накиснатото кашу, кленовия сироп и портокаловия сок/вода във високоскоростен блендер и разбийте до много гладка смес.

Разпределете равномерно глазурата върху тортата и отгоре поръсете семена от нар. Нарежете и сервирайте веднага.

Порции: 6-8

Добър апетит!


Рецептата е от най-новите книги на Антъни Уилям: Brain Saver: Answers to Brain Inflammation, Mental Health, Brain Fog, Neurological Symptoms, ADHD, Anxiety, OCD, Depression, Heavy Metals, Epstein-Barr, Seizures, Lyme, Addiction, Alzheimer’s, Autoimmune & Eating Disorders by Anthony William, Medical Medium и Medical Medium Brain Saver Protocols, Cleanses & Recipes: For Neurological, Autoimmune & Mental Health 

Вашият коментар

Шот за нервната система (по Антъни Уилям)

Нарът – хормонален регулатор