Силата на зеленолистните зеленчуци

Зеленолистните зеленчуци като маруля, спанак, манголд и кейл заслужават ключово значение за възстановяването на здравето.

Зеленолистните зеленчуци са полезни при чревни разстройства. Те помагат за създаването на по-алкален състав на стомаха чрез повишаване на полезните нива на солна киселина, което от своя страна убива непродуктивните бактерии, които създават лошите киселини, отговорни за гастроезофагеалната рефлуксна болест и други форми на киселинен рефлукс. Те помагат за намаляване на H. pylori, който често е причината за стомашни язви.

Зеленолистните зеленчуци създават истинска алкалност в системите на тялото, особено в лимфната система, която може да стане най-киселинната система поради натрупаните в нея токсини и патогени. Зеленолистните зеленчуци помагат за изхвърлянето, прочистването и дренирането на лимфната система от тези токсини, така че тя да може да остане алкална.

Зеленолистните зеленчуци съдържат ценни и жизненоважни минерални соли, частично съставени от група кофактори, свързани с натрия, като следи от бионаличен йод, хром, сяра, магнезий, калций, калий, силициев диоксид, манган и молибден, които са критично важни за невротрансмитерите и подкрепят невроните, а също така са фундаменталната основа за изграждане на електролитите. Зеленолистните са с високо съдържание на ензими, витамин А, витамини от група В като фолиева киселина, лечебни алкалоиди (растителни съединения, които се борят с болестите), микроелементи за възстановяване на ендокринната система и форми на хлорофил и каротини, които са специфични за тях. Зеленолистните зеленчуци са антипатогенни и помагат за предотвратяване на болести и хронични заболявания.

Зеленолистните зеленчуци имат най-много бионалични и усвоими протеини, които можете изобщо да намерите. Те помагат при всички заболявания, свързани с протеините, като подагра, бъбречни заболявания, камъни в бъбреците и жлъчката, заболяване на жлъчния мехур, хепатит С, лимфедем, увреждане на съединителната тъкан, остеопороза и сърдечни заболявания. Всички тези заболявания възникват от източници на протеини, които не се разграждат или асимилират правилно.

Как да ги използваме:

Най-добре е зеленолистните зеленчуци да се консумират сурови. Насладете им се под формата на сок с плодове и зеленчуци, в смутита, сурови супи (например супа от спанак), в салати, сурови дипове и дресинги.


По материали от medicalmedium.com

Вашият коментар

Безглутенов хляб

Шот при натрапчиви мисли (по Антъни Уилям)