Хашимото и Епщайн-Бар

Над 95% от днешните заболявания на щитовидната жлеза, включително Хашимото, произтичат от вирусна инфекция. (Останалите 5 % идват от радиация.) Този вирус е Епщайн-Бар (ЕБВ).

След дълъг инкубационен период – обикновено в черния дроб – ЕБВ започва своето пътуване до щитовидната жлеза и след това навлиза в тъканта там. С течение на времето вирусният товар отслабва щитовидната жлеза, правейки я по-малко ефективна при производството на хормоните, на които тялото разчита. С времето при много хора ЕБВ също така бавно възпалява щитовидната жлеза, което води от случаи на хипотиреоидизъм до случаи на тиреоидит на Хашимото. Не става дума за вашето тяло, което ви предава. По-скоро вашата имунна система преследва истинския натрапник и работи усилено, за да ви защити.

Медицинските общности смятат, че Хашимото е резултат от това, че имунната система по някакъв начин се е „побъркала“, приемайки клетките на щитовидната жлеза за нашественици обявявайки им война. Това е неправилно схващане. Тялото не атакува само себе си. Нашата имунна система не се обърква и не преследва нашите собствени органи. Това важи както за щитовидната жлеза, така и за всяка друга жлеза или орган. Погрешната теория за автоимунното заболяване е просто игра на обвинения. Тя сочи с пръст тялот на пациента, за да отвлече вниманието от истината, че медицинските изследвания все още не са наясно с истинската причина, която е отговорна за заболяванията на щитовидната жлеза.

Горивата за ЕБВ, който стои зад проблемите с щитовидната жлеза могат да варират от живак до непродуктивни хормони и остатъци от създаващи проблеми храни като яйца, млечни продукти и глутен.

Следва продължение…


Научете повече за Хашимото и другите заболявания на щитовидната жлеза, включително храни, които трябва да избягвате, храни – помощници и добавки с дозировки в  книгите на Антъни Уилям!

По материали от medicalmedium.com

Вашият коментар

Пристрастяване и зависимости

Това, което ни разболява: бактерии и други микроби