Топ 3 храни за добро настроение

Ние сме това, което ядем!

Храната, която приемаме, влияе пряко на химията в нашия мозък. Затова начинът ни на хранене е от съществено значение за нашето добро настроение!

Някои храни притежават способността да намалят симптомите на депресия, потиснатост и т.нар. “пролетна умора”.

Представям ви моите ТОП 3 храни, които са естествени антидепресанти

Номер 3: Банани

Бананите имат чудотворната способност да намаляват симптомите на тревожност и депресия. С изобилието си от жизненоважни микроелементи и биоусвоима глюкоза, те се превръщат за перфектната храна за невротрансмитерите в мозъка.

Номер 2: Кълнове

Покълналите храни са изключително богати на ензими и лесно усвоими витамини, аминокиселини и минерали. Те са идеални за попълване на липсите в организма и увеличаване на енергията и жизнеността. Това прави кълновете пръв помощник при справяне с негативните последствия на стреса върху организма. 

Номер 1: Диворастящи боровинки

Горските плодове са идеалната храна за мозъка. Диворастящите боровинки се славят със своите мощни антиоксидантни свойства и способността им да понижават оксидативния стрес, който често е отговорен за симптомите на депресия. За многобройните им ползи за здравето, ще ви разкажа някой от следващите пъти.

За да се чувстваме добре във всеки един сезон, е необходимо да си набавяме достатъчно количество цялостни храни – плодове, зеленчуци, ядки и бобови растения.

Не бива да забравяме, че растителната храна е в основата на всяка здравословна диета!

Не забравяйте да се абонирате за YouTube канала ми, където публикувам видеа за мотивация, здравословен начин на живот и самопомощ.


1 мнение за “Топ 3 храни за добро настроение”

Вашият коментар

Защо да пием СОК ОТ ЦЕЛИНА?

Топ 6 храни, предизвикващи възпаление