Maui Habit – усмихни деня си!

Какво представлява Maui Habit?

 

Мауи (Maui) е вторият по големина хавайски остров, с който е свързано името на днешната статия. 

Maui Habit (ще го оставя непреведено, защото звучи по-добре на английски) е трисекундна практика,която можете да прибавите към сутрешната си рутина. За да привикне мозъкът ви към изпълнение по-големи цели, е хубаво първо да започнете да му поставяте малки, реалистични и постижими предизвикателства. Едно от тях е Maui Habit. 

 

Как се изпълнява?

 

След като станете и поставите стъпалата си на пода, си кажете на ум или на глас следните пет думи: “Днес ще бъде чудесен ден!” Това е. Докато казвате тези думи, опитайте се да бъдете настроени позитивно и оптимистично (поне за три секунди). За да свържете навика с вашия мозък, прибавете една широка усмивка 🙂 

 

С какво ще ви бъде полезно?

 

Тези три секунди ще бъдат вашата настройка за деня и ще ви помогнат да научите най-важното умение, което да ви бъде от полза при изграждането на нови навици и то е… Да се чувствате успешни!

 

Това е много проста и ефективна рецепта за старт на деня по най-добрия начин. Ефектът от нея ще се акумулира с все повече с времето, ако я правите с присъствие и осъзнатост. Наградата от редовното практикуване ще се произведе сама в тялото ви – то ще се научи как редовно да отделя „щастливи хормони“ и така да ви дава енергия за изпълнение на целите ви!

 

Успех!


Вашият коментар

Хоопонопоно – абсолютната неограниченост