Карфиол: ендокринна подкрепа

Карфиолът съдържа микроелемента бор, който помага на ендокринната система. И все пак карфиолът получава повече внимание заради така наречените гойтрогени, които съдържа. Карфиолът прави точно обратното на това, което говорят за него – той помага на щитовидната жлеза и останалата част от ендокринната система (включително хипоталамуса и надбъбречните жлези) да отблъснат патогените като вируса на Епщайн-Бар, които наистина стоят зад проблеми като автоимунния тиреоидит.

Карфиолът и морските водорасли заедно създават мощно средство за детоксикация, което помага за изхвърлянето на хлора, вредния флуорид и радиацията от чувствителните ендокринни жлези. Един вкусен начин да се насладите на тази комбинация е да накълцате суров карфиол в кухненския робот до фино, след което да го използвате като ориз в рулца от нори.


Как да го използваме:

Карфиолът има уникалната способност да се усвоява лесно в сурово състояние, което е идеално, тъй като консумацията му в този вид дава най-добрия шанс за лесно усвояване и използване на пълния потенциал на това, което предлага. Насладете му се суров в салати, като лека закуска, самостоятелно или с други зеленчуци, използвайте го като дип, за салса или хумус.


Можете също така да се насладите на карфиол, приготвен на пара и в супи. Карфиолът може да се консумира и печен, въпреки че ще получите повече ползи от него, когато е суров или приготвен на пара.


По материали от medicalmedium.com

Вашият коментар

Лук: антибактериалното оръжие

Безглутенов хляб