Изцеление на нервната система

Някога имали ли сте чувствителност, изтръпване на ръцете и краката, треперене, мозъчна мъгла (brain fog), тревожност или депресия? Тези и много други загадъчни симптоми са свързани с неврологични проблеми и проблеми с централната нервна система.

Неврологични симптоми

Тиковете, потрепванията и мускулните спазми, които са свързани със спазми на нервите, са признаци на неврологични проблеми. Ако изпитвате световъртеж, вашият блуждаещ нерв може да е възпален от невротоксини, причинени от вируси. Блуждаещият нерв минава от мозъка, през шията, покрай гърлото и надолу в гръдния кош. Други симптоми, свързани с блуждаещия нерв, включват аритмия, проблеми с преглъщането или проблеми с дълбокото вдишване.

Други неврологични симптоми, които може да изпитате, включват: изтръпване на ръцете или краката, звън или бръмчене в ушите, студени ръце или крака, чувство за лошо кръвообращение, болки във врата или странно разяждащо усещане в стомаха.

Някои хора изпитват затруднения с храносмилането на храната, защото всъщност усещат, че тя се движи през червата чак до дебелото черво. Този конкретен симптом може погрешно да бъде объркан с лошо храносмилане, тревожност или синдом на раздразнените черва, но това, което наистина се усеща, са хилядите чувствителни нерви, идващи от различни места – като блуждаещия нерв, диафрагмалния нерв и гръбначния стълб, които се свързват с чревния тракт, стомаха, и дебелото черво. Така че това, което изглежда като храносмилателен проблем, всъщност би могло да бъде неврологично състояние.

Понякога етикетът „невропатия“ ще бъде даден, когато практикуващият лекар не е сигурен точно какво не е наред, но знае, че е свързано с неврологични проблеми. Огромен набор от неврологични проблеми са причинени от вируса Епщайн-Бар, херпес зостер и многобройните му щамове, които все още не са открити. Независимо дали имате Епщайн-Бар, причиняващ фибромиалгия, или херпес зостер, причиняващ невралгия, вашата цел е да възстановите нервната си система. Става дума за това да направите всичко по силите си, за да я укрепите и да знаете, че това е напълно възможно!

Причини за неврологичните симптоми

Има някои специфични причини, които могат да създадат чувствителна или отслабена нервна система. Първата от тях са невротоксините. Вируси като Епщайн-Бар, херпес зостер, HHV-6 и други отделят невротоксини, които могат да причинят множество различни симптоми и състояния, свързани с нервната система. Ако не се обърне внимание на някои основни вирусни проблеми, нервната ви система може да стане свръхчувствителна.

Токсичните тежки метали са втората причина. Живакът е изключително вреден, както и други метали като алуминий, олово, арсен, мед и никел. Сплав от тези метали в мозъка може да се окисли с течение на времето, причинявайки „късо съединение“ на невротрансмитерите, докато преминават през невроните. Представете си, че невронът е като поток и невротрансмитерите са като течаща вода. Тежките метали са това, което блокира и унищожава както потока, така и пулсиращата енергия, преминаваща през него. Тежките метали намаляват невротрансмитерната и невронната функция, разрушават електрическите импулси и могат да причинят дори припадъци, ако присъстват в мозъка и нервната система за продължителни периоди от време.

Трябва да бъдете бдителни, за да избегнете третата причина – мононатриевият глутамат (MSG). Намира се в много опаковани хранителни продукти, дори и привидно здравословни и често пъти е скрит зад термини като „естествени аромати“, „лимонена киселина“ и „вкус на ванилия“. Може да се намери дори в протеиновите шейкове и натуралните билкови чайове! Монинатриевият глутамат разяжда мозъка ви, създава лезии и разрушава нервната ви система, влошавайки неврологичните проблеми.

Чувствителността към химикали може да възникне и когато химикалите взаимодействат с вече слаба, чувствителна централна нервна система. Симптомите на чувствителна централна нервна система могат да включват проблеми с паметта, неправилно разположение на думите, объркване без причина, усещане за лесно раздразнение, мозъчна мъгла (brain fog), дезориентация или чувство на прекъсване на потока на мисълта.

Всеки, който изпитва тревожност или депресия, има чувствителна централна нервна система. Излагането на токсични химикали може да засили тези симптоми и да създаде нови симптоми за някой, който вече е много чувствителен.

Още няколко причини са аспартамът, който сериозно уврежда неврологичната система и дори може да причини гърчове при определени хора. Мухълът и плесените също могат да бъде сериозен тригър. Мухълът не причинява неврологични проблеми, но може да бъде причина за други симптоми. Стресът също може да бъде „спусък“ и да има сериозно отрицателно въздействие върху централната нервна система, поради разяждащия адреналин, който се отделя, когато сме под стрес.

Лечебни храни

Важен факт, който трябва да знаете, когато започнете да се лекувате, е, че мозъкът, централната нервна система и нервите се захранват от глюкоза и минерални соли. Това означава, че мозъкът и нервната ви система работят с естествено солени зеленчуци и глюкозата от плодовете! Не се заблуждавайте от актуалните тенденции, които неточно твърдят, че мозъкът ви работи на мазнини. Истината е, че за да излекувате всякакви неврологични проблеми, трябва да осигурите изобилие от захари и минерални соли на вашата система – не чрез царевичен сироп, тръстикова захар и готварска сол, а чрез пресни плодове и зеленчуци.

Дивите боровинки (или диви боровинки на прах) са невероятна храна и могат да помогнат за възстановяване на мозъчната тъкан. Пиенето на чист сок от стъблена целина е друга мощна практика, която трябва да се включва ежедневно (повече за пиенето на сок от целина можете на прочетете тук и тук). Спанак, зелена салата, червена листна салата, маслена салата също са отлични лечебни храни, които са заредени с минерални соли. Към тях можете да добавите малко маслини или водорасли, като дулсе и нори. За да си набавите глюкоза, внесете в менюто си повече банани, папая, малини, къпини, манго, ябълки, круши, фурми, кайсии, праскови, сладки картофи, тиква и обикновени картофи.

Лечебни добавки и чайове

Някои полезни добавки включват течен B-12 с аденозилкобаламин и метилкобаламин, B-комплекс, GABA, сок от ечемична трева на прах и магнезиев глицинат. Някои билкови чайове, като чай от листа от коприва, чай от листа на малина и чай от маточина също са чудесни.

Отнема време, за да възстановите нервната система, но никога не се отказвайте от невероятната сила на тялото да се лекува! Набавянето на достатъчно глюкоза, минерални соли, правилните добавки и огромна доза любов към себе си могат да ви придвижат напред по пътя към по-доброто здраве и жизненост.


Научете повече за здравето на нервната система и още много полезна информация в книгите на Антъни Уилям!

По материали от medicalmedium.com

Вашият коментар

Шокова терапия с цинк

Антивирусната мащерка