Безслузесто хранене – здравето е в чинията

В настоящата статия ще споделя личния ми опит с безслузестото хранене и ефектите от безслузестото хранене.

Mетодът на заместването

Преди година и четири месеца спрях да ям хляб и зърнени продукти. Предишната зима вкъщи бяхме основно на ориз под различните му форми и (каква изненада) “зимният грип” не ни подмина.

Опитът ми показа, че оризът (особено белият) е хубаво лепило за тапети Особено за човек като мен, който цял живот е страдал от стрептококови инфекции. След дълго умуване преминах на картофи и киноа, които се оказаха много добро заместващо решение.

Нишесте

Двете причини за неразположенията в човешкото тяло*

Човечеството кръщава своите страдания и болести с безброй много сложни имена. Но колкото и да украсяваме това, което ни се случва, всичко може да се сведе до две прости на пръв поглед, но твърде важни причини:

  1. Патогени
  2. Шлаки и отпаден продукт

Приятен разговор за… слузта

Шлаките са налепи, които предизвикват застой, запушване на цялата система. Всеки специфичен “симптом” всъщност представлява застой на слуз на конкретно място по тялото. Любимите места на слузта са езикът, стомахът и целия храносмилателен тракт. Във всеки болен човек има повече или по-малко затлачена със слуз една или повече системи. Болестта е усилието на тялото да отстрани отпадъците, слузта и токсините и тази перфектна система борави с най-прекрасните естествени методи.

Детокс

Не лекувайте болестта – лекувайте тялото!

В “нормалния” човек, който се счита за здрав, има хронично натрупани отпадъци от ненужни храни, отрови и лекарства, които той съхранява в себе си от години. Отделянето на прекомерно количество слуз обикновено се диагностицира като грип или настинка. В зависимост от скоростта на отделяне на слузта, заболяванията се делят на остри и хронични. Точното название на болестта е съставено е съответствие с метода на елиминация или мястото на застоя в организма.

Методът на “вълшебното огледало”

Няма по-добър начин за определяне на количеството на слуз от състоянието на езика. Погледнете езика си сутрин, преди да измиете зъбите си. Още по-добре – вижте какво е състоянието му след един или два дни само на вода и плодове, когато очистителният процес вече е започнал.

Език и здраве

Формулата на живота

Формулата на живота

V – Vitality, жизнена сила

E – Energy, енергията, с която разполагате

O – Obstructions, чужди вещества, слуз, примеси

Как да намалим “О”?

  1. Антипатогенно хранене.
  2. Детоксикация от слузта и отпадните материали.

Кои храни са слузообразуващи?

Важно! Всяка храна, която съдържа и произвежда слуз, след разпада си в човешката система произвежда в същото време и киселина. А киселинният организъм е болен организъм.

Вредите от млякото

Списък на най-често използваните слузообразуващи храни

  1. Мляко и млечни продукти – силно слузообразуващи причинители на всякакви по вид състояния  – от хрема и кашлица до акне.
  2. Месо – всеки вид месо е в някакъв стадий на разлагане, причинявайки натрупване на трупни отрови и пикочна киселина в организма.
  3. Яйца – суровият яйчен белтък е идеалното лепило. Протеинът в яйцата увеличава лепкавите им качества.
  4. Мазнини – всички мазнини, дори растителните, са киселиннообразуващи. Мазнините запушват малките кръвоносни съдове.
  5. Житни растения – зърнените храни и всички продукти от брашно образуват слуз и киселина в огромни количества.
  6. Ориз – един от най-слузообразуващите продукти.
  7. Високопротеинови продукти – имат сходно действие като яйцата и месото, заради голямото съдържание на белтъчини.

Три съвета за здравословно хранене

  1. Най-лошият и нездравословен навик е да започнете деня си с ОБИЛНА ЗАКУСКА. Това е вярване, което сме възприели от предишните поколения, но всъщност рано сутрин не бива да се яде никаква мазна и тежка храна. Може да започнете деня си с няколко чаши топла вода, вода с лимон и мед,  сок от целина или билков чай и плодово или зелено смути.
  2. Принципът на ПРОСТОТАТА. Стремете се да не смесвате много видове храна на едно ядене. Това ще подпомогне процеса на храносмилане и на ензимите ще им е много по-лесно да разградят храната до полезни за вас вещества.
  3. НИКОГА НЕ ПИЙТЕ ПО ВРЕМЕ НА ХРАНЕНЕ! Това важи и за пиенето на течности непосредствено преди храна или след нея. Не смесвайте твърди и течни храни.

    Обилна закуска

    „Нека храната ви бъде лекарство и лекарството — храна!“ – Хипократ

     

    Плодове и зеленчуци

Вашият коментар

Защо да пием СОК ОТ ЦЕЛИНА?