Банани за добро настроение

Бананите съдържат бионаличен протеин, полезни омеги, фибри, вода, антиоксиданти и лечебни фитохимикали като калий. Храните с високо съдържание на калий, като бананите, са изключително полезни за много заболявания на храносмилателната система. Калият е полезен за функцията на нервите в храносмилателния тракт.

⁣Бананите също са антипатогенни и също така са невероятен пребиотик – което означава, от една страна, че в същото време помагат за унищожаване и елиминиране на непродуктивните бактерии в червата, като се свързват с тях, а от друга – хранят полезните микроорганизми, които се намират там.

 
Бананите не хранят патогени като бактерии и вируси. Патогените стоят зад много храносмилателни състояния и симптоми, заедно с много други хронични заболявания. Бананите имат антивирусни, антибактериални и противогъбични свойства.
 
Бананите успокояват чревния тракт. Те се движат по чревния тракт, без да докосват чревната лигавица. Химическите съединения в бананите се превръщат в филмоподобен щит между банана и лигавицата на чревния тракт. Докато хранителните вещества в банана (и други храни в червата в същото време) могат да преминат през щита и да се абсорбират в чревната лигавица, тъй като бананът се разпада, той не дразни чревната лигавица. Неговите химически съединения покриват и успокояват лигавицата като лечебен мехлем.
 
Бананите също са антиспазматични и могат да облекчат стомашните спазми и свързаните със стреса стомашно-чревни разстройства⁣.
 
Бананите се усвояват най-добре, когато са предимно жълти, имат известна твърдост и са покрити с малки кафяви точки по кожата.⁣
По материали от medicalmedium.com
 

Вашият коментар

Топ 10 лечебни храни при настинка и грип

Защо да пием 500 мл сок от целина дневно? (част II)