Листата от коприва – подкрепа за ендокринната система

Листата на копривата са чудесен адаптоген, идеален за поддържане на телата ни по време на стресови периоди. Листата от коприва съдържат огромен океан от повече от 700 неоткрити фитохимикали. Те буквално са животворни и помагат за удължаване на живота, тъй като са невероятно противовъзпалително средство за уморените органи и съдържат лечебни алкалоиди, които тепърва ще бъдат открити чрез научни изследвания.

В безбройните случаи, когато се поставят диагнози, свързани с женската репродуктивна система (например когато става въпрос за хормонално здраве), надбъбречните жлези наистина се нуждаят от помощ, тъй като те споделят работата по равно на производството на естроген, прогестерон и тестостерон при жените. Тук листата от коприва могат да бъдат от изключителна полза. Те са невероятна подкрепа за надбъбречните жлези и други членове на ендокринната система, които са претоварени и преуморени. Тъй като яйчниците са част от ендокринната система, копривата е от помощ и за тях – тя помага за справяне с множество източници на хормонални нарушения наведнъж.
 
Листата от коприва са най-добрата репродуктивна билка на всички времена, особено за жените. Те помагат за подобряване на производството на яйцеклетки, като поддържат фоликулостимулиращия хормон, който е неразделна част от производството на яйцеклетките, също така освобождават тялото от токсичните естрогени, които са влезли в него от външни източници като пластмаси и пестициди. Богати на вещества за изграждане и защита на костите като силициев диоксид, листата на коприва притежават повече от 40 микроелемента в най-биоактивните, биодостъпни и усвоими състояния. Освен това копривата е полезна като мощно болкоуспокояващо средство, което подобрява цялостното ни здраве.
 
Как да използваме листата от коприва:
Консумирайте листа от коприва в безалкохолна тинктура или като чай от коприва.

По материали от medicalmedium.com

Вашият коментар

Защо да пием 500 мл сок от целина дневно? (част II)

Смути за детокс на тежките метали