Защо да пием 500 мл сок от целина дневно? (част II)

Линк към първа част на статията можете да намерите ТУК

Храносмилателната система е само началото. По-голямата част от населението на света също страда от застоял, муден черен дроб и тук идва най-важната част: достатъчно сок от целина трябва да стигне до дебелото черво с непокътнатата си сила, за да се абсорбира в кръвния поток, така че съединенията на сока от целина да могат да пропътуват през чернодробната портална вена и след това в жлъчния мехур – за да ви помогне да се излекувате. Независимо с какво се занимавате в живота, по-здравият черен дроб означава по-голям шанс за излекуване на всякакви симптоми или състояния, с които се сблъсквате, 500 мл е магическото число за това при повечето възрастни. 

След като сокът от целина стигне до черния дроб, той се сблъсква с друг набор от препятствия. От една страна, черният дроб на повечето хора е токсичен и пълен с отрови, пестициди, хербициди, пластмаси и други нефтохимикали, разтворители, патогени като вируси и бактерии и много други причинители на проблеми. Всичко това натоварва производството на жлъчка. Когато съединенията на сока от целина влязат в зоната за производство на жлъчка, ако все още са достатъчно мощни, те ще подобрят силата на жлъчката, която черният дроб изпраща към жлъчния мехур. Тази подсилена със сок от целина жлъчна течност след това започва да разгражда и разпръсква утайката в жлъчния мехур, като същевременно разгражда и разтваря камъни в жлъчката. Ако сте пили достатъчно големи количества сок от целина достатъчно дълго, за да бъде вашата система чиста и здрава, съединенията на сока от целина ще напуснат жлъчния мехур с жлъчната течност, докато тя се освобождава в чревния тракт. Това е част от работата на сока от целина: да направи пълен кръг.

Не всички лечебни компоненти на сока от целина, които стигат до черния дроб, се насочват към жлъчката. Някои напускат черния дроб през кръвния поток, насочвайки се към сърцето и мозъка, въпреки че техните лечебни способности към този момент са доста минимални (особено ако някой има бавен или застоял черен дроб, както при е повечето хора). Отнема време, за да може да се почисти черния дроб до степен, че компонентите на сока от целина все още да имат ползи, докато излизат по този начин.

Сокът от целина има и друг начин да вкара мощните си компоненти в кръвния поток. Когато сокът от целина е за първи път в храносмилателния тракт, само част от него – приблизително половината – пътува до черния дроб. Докато минава през стомаха и първите около 90 см от тънките черва, другата половина от химичните съединения на сока от целина се абсорбират в стените на храносмилателния тракт и навлизат директно в кръвния поток, без първо да отиват в черния дроб. Пътуването през кръвта е съпътствано от собствен набор от препятствия. Колко мазнини има в кръвта? (Мазнините пречат на пътуването на сока от целина.) Колко токсини има в кръвта? Колко токсични тежки метали има в различни органи като мозъка? Говорейки за мозъка, колко проблеми с химичните невротрансмитери възникват там? Всичко това обезврежда и отслабва всяка сила, която е останал в сока от целина. Ако химикалите на невротрансмитерите в мозъка са намалени, съединенията на сока от целина се изчерпват, за да ги заменят незабавно. Ако тежките метали трябва да бъдат изхвърлени, натриевите клъстерни соли на сока от целина се изчерпват, като им помагат да излязат от тялото.

Като се има предвид огромният обхват на работата на сока от целина, можете да разберете защо бихте искали да пиете достатъчно от него. Следващия път, когато някой ви пита защо пиете точно това количество сок от целина, бихте могли да му дадете подробно описание на пътуванията му през храносмилателния тракт и извън него. Бихте могли да им дадете и кратката версия: сокът от целина има огромни отговорности и препятствия, които трябва да преодолее, докато пътува през тялото и работи върху лечението му. Или можете да му предложите някоя от книгите на Антъни Уилям. Каквото и да изберете, свързването със „защо“ на сока от целина го прави още по-мощен.



Линк към първа част на статията можете да намерите ТУК

Научете за многото начини, по които сокът от целина ви помага и отговорите на често задавани въпроси в книгите на Антъни Уилям!

По материали от medicalmedium.com

Вашият коментар

Банани за добро настроение

Листата от коприва – подкрепа за ендокринната система