Череши: поддръжка на черния дроб, червата и пикочния мехур

Черешите са невероятен начин за ревитализиране на черния дроб; те са най-добрият почистващ и подмладяващ тоник за този жизненоважен орган. Черешите насърчават здравословния хемоглобин и също така са полезна храна за превенция на рак.

Черешите изострят ума, като пречистват червата – те са по-добри в облекчаването на запека от сушените сини сливи! Те също почистват пикочния мехур и помагат за облекчаване на свръхактивен пикочен мехур и пролапс на пикочния мехур. Освен това, черешите са една от най-добрите храни за стимулиране на ендокринната система, като при необходимост стимулират или потискат апетита. Ако искате да отслабнете, черешите са вашият нов най-добър приятел.

Черешите са прекрасен източник на микроелементи като цинк и желязо. Черешите са богати на аминокиселини (включително треонин, триптофан и лизин), които работят специално в тандем с хормона мелатонин, за да осигурят невероятно облекчаване на стреса на мозъка и тялото ви. Когато се подсили по този начин, мелатонинът действа и като антиоксидант, за да помогне за защита на мозъка от болестта на Алцхаймер, деменция и мозъчни тумори.

Фитохимичните съединения и агенти в черешите са невероятни за премахване на радиацията и възстановяване на увреждането на миелиновата обвивка на нервите. Жените получават особена полза от почистващите свойства на черешите: черешите премахват токсините от матката и останалата част от репродуктивната система и помагат за намаляване на фиброидите и кисти на яйчниците.

Как да ги използваме:

Насладете се на черешите като лека закуска, в плодови салати или в смутита (пресни или замразени). Потърсете най-наситените червени череши за най-големи лечебни ползи.


По материали от medicalmedium.com

Вашият коментар

Бананово мляко

Храни, които да избягваме при хронични заболявания (част II)