Картофи против вируси

Картофите съдържат в изобилие аминокиселини, които инхибират (потискат) растежа на вирусите. Те са с високо съдържание на глюкоза, която осигурява храна на черния дроб, който разчита на това, за да бъде силен.

Картофите също така помагат за натрупването на запаси от гликоген, веществото, което ни предпазва от проблеми с кръвната захар, наддаване на тегло, мазен черен дроб и синдром на мръсната кръв.

Картофите поддържат черния дроб стабилен и силен. Те често са отбягвани от популярните диетии са заклеймявани като т. нар. „nightshades“, докато в действителност имат способността да обърнат хода на много видове хронични заболявания.

Картофите са невероятна лечебна храна за всяко хронично заболяване, симптом или състояние, но за съжаление  получават лоши и несправедливи оценки. Истината е, че токсичното олио, в което се пържат картофите, сосът със сирене отгоре и пасираните масло, мляко и сметана са това, което убеждава света, че картофите са вредни за нас. Картофите не причиняват здравословни проблеми; другите съставки, поднесени с тях го правят.

Целият картоф, отвътре и отвън, е ценен и полезен за вашето здраве: картофените растения извличат едни от най-високите концентрации на макро и микроелементи от земята. Картофите също са с високо съдържание на калий и са богати на витамин В6, както и са фантастичен източник на аминокиселини, особено лизин в неговата биоактивна форма. Лизинът е мощно оръжие срещу вируси като Епщайн-Бар и херпес зостер, които стоят зад ревматоидния артрит, болките в ставите, автоимунните заболявания и др. Картофите също съдържат тирозин, химикал, необходим за производството на хормони на щитовидната жлеза.

Картофите са антивирусни, противогъбични и антибактериални, с хранителни кофактори и коензими, плюс биоактивни съединения, които ви помагат да поддържате здравето и да намалите нивата на стреса.

Картофите могат да помогнат за излекуване на различни храносмилателни състояния. Те успокояват лигавицата на червата и в същото време са нежни към нервите вътре в нея. Затова картофите се асимилират и усвояват лесно, дори и при някои от най-лошите храносмилателни проблеми.

Картофите се свързват с колонии от бактерии, които причиняват дивертикулит или простатит, и ги изчистват през дебелото черво; те могат да изхвърлят от тялото стрептококи, Ешерихия коли, стафилококи и непродуктивни гъбички. Химичните съединения в картофите имат лепкава природа. Докато картофите се движат през чревния тракт, патогените се придържат и се свързват със съединенията в картофите и не могат да избягат. Картофите дори помагат за изчистването на червеи като остриците от ректума.

Картофите са полезни за мозъка и черния дроб, като ни помагат да бъдем заземени и центрирани. Картофите са с високо съдържание на глюкоза, която осигурява хранителни вещества на черния дроб, тъй като черният дроб разчита точно на това, за да бъде силен. Той също така помага за натрупването на запаси от гликоген, ресурсът, който ни предпазва от проблеми с кръвната захар, наддаване на тегло, омазнен черен дроб и синдром на мръсната кръв.

Наслаждавайте се на картофите, приготвени на пара (без масло, масло или сметана) за максимални лечебни ползи.


По материали от medicalmedium.com

Вашият коментар

Мини картофени пици

Оцетът – перфектният дехидрататор