Портокалите – храна за мозъка

Портокалите (и техните братовчеди, мандарините) са пълни с коензима глутатион, който се активира поради високото им съдържание на флавоноиди и лимоноиди. Това е връзка, която медицинските изследвания все още не са направили, и която превръща портокалите и мандарините в ключ за подпомагане на епидемията от хронични заболявания през 21-ви век.

Заедно, глутатионът, флавоноидите и лимоноидите помагат за борбата с патогените, защитават тялото от радиационно увреждане и дезактивират токсичните тежки метали в системата.
 
Портокалите и мандарините са в изобилие във вид на биоактивен калций, който не можете да получите никъде другаде. Тялото незабавно усвоява този калций, което означава, че тези цитрусови красавици всъщност помагат на зъбите да се възстановят, а не ги унищожават, както се смята. Киселинното им съдържание не е разрушително; то работи за вас, като помага за разтварянето на камъни в бъбреците и жлъчните камъни.
 
Портокалите и мандарините са животворни и трябва да бъдат основа във всяка диета. Независимо от сорта, можете да подкрепите здравето си, като ги въвеждате в диетата си всеки ден или възможно най-често.
 
Как да ги използваме:

За оптимални ползи от портокалите и мандарините, консумирайте четири на ден. Като лека закуска намажте суров мед върху резенчета портокал или мандарина. За да улесните храносмилането, опитайте да добавите пресен сок от портокал или мандарина към любимите си салати и ястия. Това ще ви помогне да усвоите храната си на възможно най-добро ниво.


По материали от medicalmedium.com

Вашият коментар

Диви боровинки за детокс на мозъка

Мини картофени пици