Смути за детокс на тежките метали

Токсичните тежки метали стоят зад някои от най-разпространените здравословни проблеми днес: синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност (ADHD), аутизъм, болест на Алцхаймер, безплодие, болест на Крон, улцерозен колит, депресия, тревожност, рак, гърчове и др. Тези метали също са гориво за вируси и точно тези вируси са неизвестната причина за толкова много хронични мистериозни заболявания днес.

Олово, живак, мед, кадмий, никел, арсен и алуминий – всички те могат да се натрупат в тялото, за да създадат или да допринесат за развитието на заболяване. Кога за последен път използвахте алуминиево фолио? Или може би живеете в къща с медни тръби. Или редовно се разхождате из парк, третиран с пестициди (които често съдържат токсични тежки метали). Непрекъснато сме потенциално изложени на среща с тях и това понякога е неизбежно. Те дори буквално падат от небето под формата на дъждовни пари. В някои случаи тежките метали в нашите клетки нямат нищо общо с това, на което сме изложени през живота ни. Живакът, най-разрушаващият от токсичните тежки метали, може лесно да остане в кръвната линия в продължение на хилядолетия, предаван от поколение на поколение, като неговото въздействие се усилва с времето. Така че живакът в средния мозъчен канал на детето, който причинява симптомите на аутизма, може да е бил добиван преди 3000 години – и може да причини повече проблеми сега отколкото в миналото.

Сами по себе си тези тежки метали са отрови. Но те също така са склонни да се окисляват, причинявайки още повече проблеми, като токсичен отток, който уврежда всяка тъкан по пътя си. Токсичните тежки метали не са проблем само в мозъка. Когато присъстват навсякъде в тялото, те понижават общия имунитет и действат като гориво за вируси и бактерии.

Смути за детокс на тежките метали

Наслаждавайте се на това вкусно смути всеки ден, за да помогнете за безопасно и ефективно премахване на тежките метали от мозъка и тялото си.

Съставки:

2 чаши замразени диви боровинки;
1 чаша кориандър;
1 чаена лъжичка спирулина;
1 чаена лъжичка сок от ечемична трева на прах;
1 супена лъжица Атлантическо дулсе;
2 банана;
1 портокал;
1 чаша вода (по избор).

Как да го приготвим:

Комбинирайте бананите, боровинките, кориандъра, сока от ечемичената трева на прах, спирулината и дулсето със сока на един портокал във високоскоростен блендер и пасирайте до гладкост. Добавете до 1 чаша вода, ако желаете по-рядка консистенция. Сервирайте и се наслаждавайте!

Полезни свойства на съставките:

Диви боровинки: Изтеглят тежките метали от мозъчната тъкан, лекувайки и поправяйки всички празнини, създадени от окисляването при отстраняването на тежките метали. Мощните антиоксиданти в дивите боровинки помагат да се обърне всяко окислително увреждане, останало след отстраняването на тежките метали.

Сок от ечемичена трева на прах: Има способността да извлича тежки метали от далака, чревния тракт, панкреаса, щитовидната жлеза и репродуктивната система. Екстрактът от сок от ечемична трева подготвя живака за пълната му абсорбация от спирулината.

Спирулина: Извлича тежките метали от мозъка, централната нервна система и черния дроб и попива тежките метали, извлечени от сока от ечемичена трева на прах.

Кориандър: навлиза дълбоко в труднодостъпни места, извличайки метали от миналото.

Атлантическо дулсе: Свързва се с живак, олово, алуминий, мед, кадмий и никел. Дулсето навлиза в дълбоки, скрити места на храносмилателния тракт и червата, като търси живак, свързва се с него и никога не го освобождава, докато не напусне тялото. Дулсето също така служи като резервен план при спешни случаи, като помага да се гарантира, че всички тежки метали, които стигат до дебелото черво, действително напускат тялото.

Добър апетит!

Линкове за статииите за скритите токсини и тежките метали


Научете повече лечебни рецепти, както и още много полезна информация, в книгите на Антъни Уилям!

По материали от medicalmedium.com

2 мнения за “Смути за детокс на тежките метали”

Вашият коментар

Листата от коприва – подкрепа за ендокринната система

Диви боровинки за детокс на мозъка