Хранителни войни

Когато става дума за информацията за начините на хранене и правилата за хранене, винаги има много противоречиви мнения. Това объркване е предназначено да държи хората заети и да ги отдалечава от истината за здравословното хранене. 

В нашата култура сме свидетели на хранителни войни, които отвличат вниманието ни и могат дори да ни откажат от желанието да се излекуваме. Повече за хранителните войни можете да прочетете в книгата на Антъни Уилям – „Прочистване за здраве“. За да се възстановите напълно от хроничните симптоми, състояния и заболявания, трябва да знаете какво всъщност стои зад тях, заедно със стъпките, необходими за излекуване на първопричините. Под „хранителни войни“ авторът има предвид споровете между противоречивите системи за хранене. Твърденията, че един начин на хранене е по-добър от друг се коренят в предположения и идеология, а не в истина. Тези битки често пречат на истинските разговори за прочистване и изцеление. Ако сме заети с недоволство към дадена група хора, ако сме разсеяни да отстояваме своите вярвания, докато се опитваме да дискредитираме другата страна, ще пропуснем какво наистина се случва в тялото ни и никога няма да отделим време да търсим нужните отговори.

Гласът на най-малко болните

Хранителните войни се водят от най-малко болните хора. Те са тези, които имат издръжливостта да се борят за растителни срещу животински протеини например и атакуват всеки, който не попада в собствената им система от вярвания. В подкрепа на твърденията си те са склонни да излъчват научни изследвания, платени от източници, които имат личен интерес към резултатите. Може би са изпитвали леки проблеми, свързани със здравето – имали са малко по-малко енергия за определен период или са се сблъсквали с леко акне или екзема, може би са имали настинка или кашлица, които са останали малко по-дълго или подуване на корема и незначителен храносмилателен проблем. Някъде по пътя на процеса на изследване на диетата си, те са станали убедени поддръжници на дадена система от вярвания.

Междувременно всички страни в хранителните войни все още са болни. Както във всяка война на тази планета, битката отвлича вниманието от страданията на онези, които нямат сили да се бият.

Източници на объркване и дезинформация

Някои от източниците на объркване и дезинформация, които могат да ви попречат да се излекувате, са:

  • Балансираната диета;
  • Умереността в храненето;
  • Неправилното комбиниране на храни;
  • Влечение към определени храни;
  • Слагане под общ знаменател и изключване на групи храни (например страхът от плодовете);
  • Интуитивно хранене;
  • Животински срещу растителен протеин;
  • Опити за влияние от страна на околните върху вашия начин на хранене.

В „Прочистване за здраве“ ще намерите още информация, която ще ви осигурни нужните знания, за да вземете най-добрите решения за вашето здраве и здравето на вашето семейство и близки.

Можете да поръчате книгата „Прочистване за здраве“ от сайта Prirodnik.com


По материали от https://www.medicalmedium.com/blog/what-are-the-food-wars

Вашият коментар

Магнезий – 10 ползи за здравето

Чага – „Дарът от боговете“