Топ 10 лечебни храни при настинка и грип

Всяка от тези 10 храни е фантастичен избор, който може да ви помогне да се излекувате от настинка или грип. Ако ги включите в менюто си целогодишно или по време на повишено излагане на патогени, те ще ви помогнат да предотвратите настинката и грипа.

Когато усетите първите признаци на настинка или грип, опитайте да базирате диетата си предимно на тези 10 храни. Диета, която включва предимно лечебни напитки като пресни плодови и зеленчукови сокове, ще ви помогне да се излекувате възможно най-бързо, особено ако имате висока температура.

Тези храни са важни не само за предотвратяване и възстановяване от настинка и грип, но и за укрепване и изграждане на имунната система, изцеление от хронични заболявания и симптоми, детоксикация на тялото и много други. Колкото повече ги включвате редовно в менюто си, толкова по-добре ще се чувствате с течение на времето!

Сок от целина

Сокът от целина убива патогените, включително грипните вируси. Уникалната форма на витамин С, която той съдържа, не се нуждае от преобразуване от черния дроб, което означава, че незабавно укрепва имунната система. Пийте 500 мл или повече чист сок от целина на празен стомах.

Кликнете тук, тук , тук и тук за повече информация за това как да използвате това билково лекарство за изцеление.

Сок от краставица

Сокът от краставица съдържа съединения и агенти против треска, които помагат за понижаване на температурата като вода в огън. Освен това той е с дълбоко подмладяващо и хидратиращо действие. Пийте 500 мл или повече обикновен сок от краставица на празен стомах. Или го пийте всеки път, когато имате температура.

Вода с лимон

Водата с лимон е отлична за имунната система, детоксикира черния дроб и тялото, рехидратира и дори помага при гадене. Изстисквайте половин лимон в 500 мл вода всяка сутрин преди всичко останало. Направете си и повече за пиене през деня.

Джинджифилова вода

Джинджифиловата вода помага за предотвратяване на настинки и грип и помага за облекчаване на умората, гаденето и възпалено гърло. Джинджифилът също има свое собствено разнообразие от витамин С и помага да се изведе тялото от реактивно състояние, когато сте болни.

Чай и вода от мащерка

Чаят и водата от мащерка са антивирусни и помагат за успокояване на кашлицата, облекчаване на треска и борба с настинки и инфекции. Повече за това как да си направите мащеркова вода четете тук.

Шотове от джинджифил с куркума

Джинджифилът с куркума е мощна комбинация – само от прясна куркума и сок от джинджифил. Тези „инжекции“ засилват имунната система и могат да се пият през целия ден, когато имате настинка или грип или по всяко друго време.

Пресни плодове, зеленолистни и зеленчукови сокове

Пресните плодове, зеленолистните растения и зеленчуковите сокове предлагат изобилие от различни хранителни вещества и антиоксиданти, от които тялото ви се нуждае, за да се излекува. В изцедена форма те позволяват на тялото да се лекува възможно най-лесно. Опитайте да изцедите сока от ябълки, портокали, краставици, аспержи, пъпеши, круши, целина, кориандър, магданоз, глухарче, спанак, зеле, репички и др.

Лечебен бульон

Лечебният бульон лекува, прочиства и подхранва едновременно. Той е богат на минерали, които се нуждаят от попълване, когато имате настинка или грип. Вижте рецептата за лечебния бульон тук. Най-добре е да прецедите зеленчуците и да пиете само от бульона, когато имате температура.

Суров чесън

Суровият чесън е антивирусен и антибактериален като убива само непродуктивните бактерии. Освен това укрепва имунитета. Ако чувствате, че страдате от възпалено гърло, настинка или грип, настържете една сурова скилидка чесън и я намачкайте на половин авокадо, банан или варен картоф. Повторете това три пъти дневно, докато се почувствате по-добре.

Суров мед

Суровият мед помага на тялото ви да поддържа силна първа линия на защита, като укрепва неутрофилите и макрофагите, за да могат да се борят с патогените. Ако имате чувството, че се разболявате, вземете една чаена лъжичка суров мед преди лягане. Добавете суров мед към водата с лимона, за да подобрите биофлавоноидите на меда и да придадете на напитката допълнително имуностимулиращо действие.


Научете повече лечебни рецепти, както и още много полезна информация, в книгите на Антъни Уилям!

По материали от medicalmedium.com

Вашият коментар

Защо да пием 500 мл сок от целина дневно? (част I)

Банани за добро настроение