Сок от целина – въпроси и отговори (част II)

Това е втора част на статията Сок от целина – въпроси и отговори (част I).*

*Статията е преведена и адаптирана от оригинална публикация на Антъни Уилям. 

Още ползи от сока от целина
  • Сокът от целина бързо възстановява солната киселина, така че стомахът ви да разгражда протеините. Ако протеинът не се разгради правилно, това ще доведе до гниене в червата. Силната солна киселина е важна за унищожаване на патогени, които влизат през устата ви и стигат до храносмилателната система. 
  • Сокът от целина увеличава и укрепва жлъчката. Силната жлъчка е важна за разграждането на мазнините и за унищожаването на патогени, които са проникнали във вашето тяло. 
  • Сокът от целина възстановява централната нервна система. Премахва старите токсини и отрови, като например стари фармацевтични продукти от черния дроб.

Може ли сокът от целина да се консумира по време на бременност?

Да, сокът от целина е безопасен и здравословен за консумация по време на бременност. 

Мога ли да добавя лед към сока от целина?

Най-добре е да не добавяте лед, ледът ще разреди лечебните свойства на сока от целина.

Нормално ли е да изпитате промяна в изхождането след пиене на сок от целина?

Някои хора могат да получат промяна в изхождането си, когато започнат да консумират сок от целина. Това е нормална детоксикационна реакция, която някои хора, които имат по-високо ниво на токсини, могат да изпитат. Сокът от целина ще убие непродуктивните бактерии в червата и също така ще помогне за прочистване на черния дроб. Това може да доведе до разхлабен стомах, тъй като тялото изтласква токсините от интоксикирания черен дроб. Това ще премине, докато тялото ви се лекува и може да забележите, че изхождането ви става по-редовно и по-здравословно от всякога. Ако смятате, че сокът от целина е прекалено пречистващ, опитайте с 16 унции (половин литър) чист сок от краставица. Сокът от краставица няма същите ползи от сока от целина, но е много нежен и е чудесен избор, докато все още не можете да започнете със сока от целина.

 

Ще изпитам ли усилване на симптомите след пиене на сок от целина?

Сокът от целина е много лечебен и неоткритите все още натриеви клъстърни соли ще започнат да убиват патогени и вируси като Епщайн-Бар и херпес зостер, както и бактерии като Стрептококи в тялото веднага. При някои хора може да има симптоми, но за кратко, докато тялото се лекува и прочиства. Не забравяйте, че това е мощна лечебна стъпка. 

Много пъти обаче, когато някой съобщи, че усеща усилване на симптомите и мисли, че това се дължи на сока от целина, това всъщност се дължи на нещо друго, което се случва в тялото, живота или диетата му, но сокът от целина несправедливо поема вината. Важно е да се разбере какво друго може да се случва вътре в тялото и как изборът на диета и други фактори на начина на живот могат да доведат до увеличаване на симптомите и най-вече как правилно да поддържаме тялото, за да се може то да се самолекува.

Познаването на правилния начин на пиене на сок от целина е от решаващо значение, за да получите ползите от него. Има някои съставки, които могат да активират или подобрят лечебните свойства на сока от целина още повече. Някои от тези съставки са например магнезий, л-глутамин и холин, които можете да приемете в подходяща комбинация чрез  продукта на Vimergy – Celeryforce®, който е достъпен за българските потребители в сайта Prirodnik.com

Колко време отнема, за да усетите ползите от пиенето на сок от целина?

Зависи в какво състояние се намира човекът. Почти всеки усеща някакви ползи през първата седмица от пиенето на сок от целина в точното количество и по правилния начин всеки ден. Много хора дори усещат ползи след първия си сок. Всичко зависи от човека и обстоятелства, като здравословното състояние и симптоми и от това колко токсичен и претоварен е черният дроб с различни патогени и отрови като пестициди, хербициди, токсични тежки метали и всякакви други химикали и токсини. (Вижте книгата Liver Rescue за повече информация за това какво означава да имаш токсичен черен дроб, колко често е това и как да излекуваш тялото си). Ако някой се занимава с проблеми с теглото, ако има много гниещи и гранясали мазнини в дебелото черво и/или много бактерии в чревния тракт, като стрептококи, това също ще повлияе на времето за лечение.

Количеството стрес, който изпитвате в живота си, какво друго избирате да ядете и пиете в допълнение към сока си от целина, както и другите навици, свързани с начина на живот, също ще изиграят роля в това колко време ще отнеме да усетите ползите. Но повечето хора усещат разлика доста бързо. 

Важно е да знаете, че дори ако някой не вижда или не усеща ползите от пиенето на сок от целина бързо, това не означава, че те не се случват. Всеки, който пие сок от целина, получава ползи веднага, защото лечебните сили на сока от целина започват да действат веднага след навлизането в тялото. За някои хора може да отнеме малко време, за ги видят или усетят по осезаем начин, въпреки че сокът от целина осигурява вътрешни лечебни ползи от първата напитка.


Първата част на статията можете да видите тук.

Научете повече за лечебните свойства на сока от целина и още много полезна информация в книгите на Антъни Уилям!

По материали от medicalmedium.com

Вашият коментар

Периодично гладуване (фастинг) – това, което не знаете

Шокова терапия с цинк