Необясними страхове и притеснения

Необяснимите случаи на страх и безпокойство често се дължат на минало преживяване, което е било предизвикано без да знаем. Това се случва, защото във времена на болка мозъкът ни изгражда здрави, продуктивни емоционални стени, за да ни помогне да се справим. Това са стени, които не бива да събаряме – те ни позволяват да преживеем дните си, без постоянно напомняне какво ни се е случило. Неразрешените преживявания остават записани в мозъците ни, така че когато имаме среща в нашето настояще, която извиква по някакъв начин миналото, това може да предизвика емоции, които сме изпитвали преди, дори и в момента да не разбираме защо.

През голяма част от времето тези неразрешени епизоди включват други хора, които не са поправили или признали грешките си. Когато някой нов човек, който ни напомня (дори подсъзнателно) за човек от миналото ни, се появи в живота ни, мистериозните страхове и притеснения могат да изплуват на повърхността. Отваря се врата в емоционалната стена, защото този нов човек е събудил спомен в емоционалните центрове на мозъка, зад тази стена.

Друг източник на болка, който може да се върне, е травмата от минало боледуване или нараняване. След като се излекуваме, усещането дори за намек от симптом или каквито и да е болки отново може да ни постави в режим на страх и безпокойство, без да регистрираме, че това е, защото се страхуваме да не се разболеем отново. Същото важи и за онези, които са били свидетели на това как близките им страдат. Ако този близък човек се преумори или хване настинка, виждайки го в това състояние, това може да предизвика подсъзнателна паника у нас.

И накрая, ако някой е бил зает през целия си живот – прекарвайки всеки ден в режим на оцеляване от ранна възраст, без подкрепа отвън и част от стреса най-накрая се разсее и обстоятелствата се подобрят, ще отнеме известно време, за да се обработят миналите преживявания. Тъй като този човек вече не „бяга“, изцелението може да започне да се случва. Докато тялото се освобождава от нараняванията и трудностите, притесненията и страховете могат да изплуват на повърхността. Обикновено отнема една година в нова връзка, работа, място или други подобрени обстоятелства, за да се случи изцеление на емоционалните стени.


Информацията в тази статия е от най-новата книга на Антъни Уилям: Brain Saver: Answers to Brain Inflammation, Mental Health, Brain Fog, Neurological Symptoms, ADHD, Anxiety, OCD, Depression, Heavy Metals, Epstein-Barr, Seizures, Lyme, Addiction, Alzheimer’s, Autoimmune & Eating Disorders by Anthony William, Medical Medium

По материали от medicalmedium.com

Вашият коментар

Синдром на неспокойните крака

Микроелементи срещу токсични тежки метали