Лук: антибактериалното оръжие

Праз, див лук, червен лук, жълт лук, бял лук, шалот и всеки друг вид лук, който харесвате, са антибиотици от природата.

Лукът е една от най-успешните храни на планетата за ограничаване на бактериалния свръхрастеж в тялото. Това негово качество също така подобрява производството на B12 в тялото.

Сярата в лука е част от това, което го прави естествен антибиотик. Той също така помага на тялото да се освободи радиацията, да изхвърли патогените и да извлече ДДТ и други пестициди, хербициди и токсични тежки метали.

Тази сяра също така прави лука чудесен за подпомагане на болки в ставите, дегенерация, дискомфорт и за възстановяване на сухожилията и съединителната тъкан. Ако имате недостиг на желязо, лукът също е много полезен, защото съдържанието на сяра в него помага за забавяне на загубата на желязо.

С високо съдържание на микроелементи – цинк, манган, йод и селен, лукът помага за подмладяване на кожата и защитава белите дробове. Тези микроелементи също са полезни за имунната система и кръвообращението.

Лукът е много полезен за лечение на настинки и грипове, които причиняват бронхит, както и за пневмония, причинена от бактерии. Той също така е най-доброто противовъзпалително средство за червата, помага за заздравяването на язви, премахва слузта от изпражненията и успокоява чревния тракт.

Как да го използваме:

За да се възползваме наистина от антибактериалните и другите ценни качества на лука, трябва да го ядем възможно най-често, а не само резенче тук или там. Експериментирайте с различни сортове лук в различни ястия. Яжте лука суров, колкото е възможно повече, в салати, върху задушени зеленчуци или с всяко ядене. Можете също така да му се насладите на пара, в супи и в Лечебния бульон, за който можете да намерите рецептата ТУК.


По материали от medicalmedium.com

Вашият коментар

Муден черен дроб

Стрептококи