Кълнове от люцерна

Кълновете от люцерна са една от най-богатите на хранителни вещества храни и са пълни с богата гама от витамини, включително A, D, C, K и B-комплекс, както и минерали като желязо, калций, магнезий, цинк, силиций и молибден. Те също така съдържат хлорофил, който лекува кръвта и всичките 8 основни аминокиселини, които са градивните елементи на протеините и могат да помогнат за увеличаване на здравината и плътността на костите и да предотвратят фрактури и остеопороза.

Кълновете от люцерна са един от най-добрите източници на антиоксиданти сред всички зеленчуци и са отлични за предотвратяване на сърдечни заболявания, синдром на раздразнените черва, дивертикулит, симптоми на менопауза, колит, дегенерация на макулата, запек, язви и високо кръвно налягане. Кълновете от люцерна също са феноменален източник на сапонини, които са известни със своите мощни противовъзпалителни и имуностимулиращи свойства.
 
Те също са чудесна храна, която помага за понижаване на холестерола и за предотвратяване на левкемия, рак на панкреаса, дебелото черво, простатата и гърдата. Кълновете от люцерна са основна „храна за мозъка“ и са полезни за подпомагане на укрепването на паметта, фокуса и концентрацията. Те също така съдържат естествен флуор, който предотвратява кариеса и помага за възстановяването на развалените зъби. Кълновете от люцерна се отглеждат лесно у дома.
 
Как да ги отгледаме?
 
Просто изплакнете няколко супени лъжици семена от люцерна и ги поставете в хлабаво покрита купа, буркан или тава. Поддържайте влагата, като пръскате с вода всеки ден и в рамките на една седмица ще имате свой собствен евтин зеленчук, отглеждан безопасно в собствения ви дом. Кълновете от люцерна също могат да бъдат намерени напълно израснали и готови за консумация в магазините за здравословни храни и супермаркетите.
По материали от medicalmedium.com

Вашият коментар

Шот при натрапчиви мисли (по Антъни Уилям)

Градински чай (салвия)