Какво е НЛП и как да го използваме?

Какво означава НЛП?

НЛП е съкращение от Невролингвистично програмиране – метод, разработен преди повече от 40 години от Ричард Бандлър и Джон Гриндър.

Самото наименование на метода подсказва, че той е свързан с реакциите на нашата нервна система, езика, който използваме, за да ги опишем и че всичко това подлежи на промяна според желания от нас резултат. Именно програмирането означава, че ние сме способни да пренапишем кода на нашите мисли и нашето поведение – така, че те да работят в наша полза.

Това, което харесах в НЛП е, че този метод се концентрира не върху това, което “не е наред” и причините за него, а напротив – върху това, което има ЕФЕКТ. Или това са успешни практики, които помагат на хората сами да преодолеят нелесните за тях ситуации.

Ако има нещо, което искате ДА ПРЕОДОЛЕЕТЕ, нещо с което искате ДА СЕ СПРАВИТЕ или нещо, което искате ДА ПОСТИГНЕТЕ – то НЛП е за ВАС!

Чрез НЛП бавният и дълъг процес на промяната може да бъде избегнат, като ви помогне да се научите да се променяте по-бързо. Всъщност хората си изграждат определени навици, които следват и това ги кара да повтарят дадено поведение. Именно затова НЛП помага да си изградим навика да се виждаме в друга светлина и така да се почувстваме по-добре!

Мисленето е активен процес и ако осъзнато насочим вниманието върху работещите техники, ще получим желания резултат още, докато ги изпълняваме. НЛП е метод, чрез който хората се учат, вместо да се подлагат на дълга и изтощителна терапия. И това само по себе си е много по-забавно!

Има ли гаранция за резултатите?

Щом вече сте научили работеща за вас техника, то остава само да я използвате в бъдещи ситуации. Това означава, че фобията ви например ще се върне, ако вие мислите и действате по същия начин като по времето, когато сте я имали. В противен случай – ще изчезне завинаги.

И резултатът ще бъде повече свободно време, в което да можете да се радвате на живота!

Това, което прави НЛП революционен метод е това, че то ви позволява съзнателно да променяте вашите мисли. Вашият мозък работи непрекъснато и затова ще работи или в желаната от вас посока или  накъдето си поиска. НЛП е чудесен метод, чрез който можете да преподредите това, което се случва в главата ви и да имате контрол над него, вместо то над вас. Така ще можете съзнателно да направите кога и от какво да се ядосате или уплашите.

Ако искате да подобрите някой аспект от живота си като използвате техниките от НЛП, съчетани с психологическото консултиране, не се колебайте да се свържете с мен. В раздел УСЛУГИ ще прочетете повече за това, с което се занимавам, а на страницата ми във Фейсбук можете да ми пишете, за да уговорим час за безплатна първа консултация.

Изградете живота на мечтите си с НЛП още СЕГА!


Вашият коментар