Истината за протеините (част II)

Как да намалите мазнините в диетата си

И хората, които се хранят с растения, и хората, които се хранят с животни, попадат в един и същ капан, когато става въпрос за диети с високо съдържание на мазнини. Ако сте веган, може да ядете твърде много ядки, масла или авокадо всеки ден, да слагате в смутитата си с бадемов тахан или семена от чиа или да ядете тофу всяка вечер, което е естествено богато на мазнини. Ако ядете животински продукти и консумирате животински протеин с всяко хранене, вие също ядете твърде много мазнини. Млечните продукти и яйцата също са проблемни и трябва да се избягват от всеки, който има симптом или състояние или желае да помогне за предотвратяването на такова. Яйцата хранят болестите и бактериите.

Повече за храните, които да избягвате при хронични заболявания, вижте ТУК, ТУК и ТУК.

Хората, които се хранят с животински протеини, така тези с растителните диети, се притесняват от стареенето, но ако се фокусирате твърде много върху протеините, дори ако сте спортист без телесни мазнини, вероятно ще изпитате симптоми, които обикновено се свързват със стареенето, или ще страдате от заболяване или симптом по пътя от количеството мазнини във вашата диета. Това може да се прояви като различни състояния, но най-често причинява инфаркти, инсулти и диабет – всички те произтичат от интоксикиран, муден черен дроб и гъста, мръсна кръв. В края на краищата няма значение какви симптоми или какво заболяване имате – златният билет, който ще ви помогне да продължите напред с изцелението, е диета с ниско съдържание на мазнини. Дори известните диети с високо съдържание на протеини не са толкова ефективни, колкото бихме искали да бъдат – те дори могат да влошат нещата, защото колкото повече протеини има в една диета, толкова повече мазнини има в нея. 

Тогава може би ще попитате какво мога да ям? Истината е, че протеините се съдържат във всички естествени цялостни храни, така че вашите възможности са безкрайни. Суровият спанак и водораслите нори например съдържат много протеини. Картофите често се избягват, но кожата на картофа съдържа лечебен протеин. Доматите съдържат протеини. Бананите не само съдържат протеини, но и засищат поради калорийното си съдържание. В допълнение, въглехидратите в бананите убиват вирусите в червата, помагайки за лечението на цьолиакия, синдром на раздразненото черво, болестта на Крон и колит. Те също така отблъскват ретровируси като ХИВ и херпесни вируси като Епщайн-Бар, херпес зостер и други видове херпесни вируси – както техните открити, така и много неоткрити щамове. Портокалите и ябълките съдържат малко протеини и играят роля в поддържането на черния дроб здрав, което трябва да бъде с приоритет пред протеините. Ако сте на диета на растителна основа, можете да ядете малко авокадо и малко ядки и семена, но ако лекувате симптоми и състояния и търсите възможно най-доброто здраве, съсредоточете се върху изобилие от пресни плодове, зеленолистни и други зеленчуци, включително богатите на въглехидрати зеленчуци като картофи и тиква. Ако ядете животински продукти, опитайте се да се придържате към една по-малка порция животински протеин на ден, като същевременно приемате все повече и повече плодове, зеленолистни и други зеленчуци.

Засищането не трябва да се основава на мазнини и протеини, а на получаване на достатъчно здравословни въглехидрати и глюкоза от плодовете и богатите на въглехидрати зеленчуци. Това е адекватно количество калории, което осигурява засищане, а не конкретно яденето на мазнини и протеини. Тези храни просто изглеждат по-засищащи, защото толкова малко количество от тях осигурява толкова голямо количество мазнини и калории. С пресните плодове, зеленолистните и другите зеленчуци трябва да ядете повече, за да получите достатъчно калории, но когато го направите, ще се почувствате сити и ще дадете на тялото си хранителните вещества, от които то толкова отчаяно се нуждае. Вместо това се съсредоточете върху вкусни ястия и леки закуски като ябълков сос, сорбе от праскова и джинджифил, карамелени ябълкови кръгчета, картофени палачинки със салата от краставици и репички, рататуй, такос от леща, суши с карфиол или някоя от другите много вкусни рецепти, които можете да намерите в сайта.

Как да продължим?

От решаващо значение за вашето здраве и здравето на вашите близки е да знаете, че днешната тенденция за високо съдържание на протеини всъщност не ви помага или подкрепя при излекуване от симптомите и състоянията ви. От по-добрите диети с високо съдържание на протеини днес препоръчват да премахнете преработените храни от вашата диета, което е абсолютно полезно и е причина някои хора да видят подобрение в това как се чувстват за известно време. Въпреки това, в крайна сметка, голямото количество протеини и мазнини в тези диети ще допринесе за развитие на заболяването ви. Каквато и да е вашата диета, важното е, че трябва да се набляга по-малко на протеините, тъй като мазнините, които присъщо идват с протеина, са проблематични за всеки с някакво заболяване или симптом. Независимо дали ядете животински протеин или растителен протеин, когато диетата ви е твърде богата на мазнини, резултатът в крайна сметка ще бъде заболяване или симптом. Манията за протеини отиде твърде далеч. Това е капан, който ще разболее вас и вашите близки. Това също ще доведе до все повече и повече безплодие през следващите години и десетилетия.

Може да не сме в състояние да променим медицинската или диетичната индустрия, но можем да променим нашата собствена диета и системи от вярвания и да помогнем на хората около нас. Можете да се придържате към тези истини и с това познание можете да правите избори, които ви подкрепят, а не ви пречат.

Първата част на статията можете да прочетете ТУК


Повече информация относно храните, които трябва да избягвате и други, които създават проблеми за вашето здраве, плюс лечебните храни, върху които да се съсредоточите можете да намерите в книгите на Антъни Уилям!

По материали от medicalmedium.com

Вашият коментар

Истината за протеините (част I)

Малинови листа – билка, променяща живота