Малинови листа – билка, променяща живота

Малиновите листа са богат източник на витамин С, калций, желязо, магнезий, биофлавоноиди и антиоксиданти. Листата от малина са отлични при болки в гърлото, афти, херпес, анемия, настинки и треска, диария, крампи на краката, симптоми на менопауза, надбъбречна умора, стомашни язви и като вода за уста при възпаление на венците.

Локално чаят е чудесен за подпомагане на лечението на кожни заболявания като изгаряния, порязвания, обриви, екзема и псориазис. Листата от малина се използват от векове като „репродуктивен тоник“ поради способността си да поддържат репродуктивното здраве както на жените, така и на мъжете. Установено е, че осигуряват облекчение за жени, страдащи от ПМС, спазми и обилно менструално кървене поради съединение, което съдържа, наречено ферулова киселина.

Акушерките често препоръчват на бременните жени да пият чай от малинови листа непосредствено преди и по време на раждането, за да се предизвика и регулира времето на контракциите и да се ускори раждането. Използва се и за облекчаване на симптомите на сутрешно гадене по време на бременност. След раждането често се препоръчва чай от малинови листа, за да се стимулира притока на кърма.

Известно е, че малиновите листа подобряват производството на кърма. Това, което не привлича вниманието, е, че малиновите листа също обогатяват майчиното мляко с витамини и минерали, което го прави по-питателно за бебето.

Малиновите листа са идеалният реорганизатор и защитник на репродуктивната система. Освен това са цялостен хормонален балансьор и поддържат цялата ендокринна система за правилно производство на хормони.

Малинови листа, приготвени като чай, са един от най-силните тоници за лечение на безплодие и подготовка на женското тяло за бременност. Полезен е за предотвратяване на спонтанни аборти и е инструмент за справяне с изтощението след раждане и следродилната депресия.

Листата от малина са полезни и за мъжете, най-вече като помощник за почистване на кръвта и цялостен детоксикатор.

Фитохимикалите в листата от малина, включително антиоксидантните съединения като антоцианините и полифенолите, ги правят универсално противовъзпалително средство, специално за органите и жлезите.

Тази билка също е невероятна при недостиг на желязо, помага за растежа на косата и тъй като помага за укрепване на панкреаса, хората, които страдат от панкреатит, могат да си помогнат много като я приемат.

Как да ги използваме:

Чаят от малинови листа има приятен вкус, подобен на черен чай, но без съдържание на кофеин. За да приготвите чая, запарете 1-2 чаени лъжички изсушена или прясна билка в 1 чаша вряла вода и оставете да кисне 10 минути или повече. По желание подсладете със суров мед. 

Направете чаша чай от малинови листа, ако се чувствате отпаднали през деня.  За най-дълбок ефект за възстановяване на репродуктивната система и балансиране на хормоните, направете чай от листа от малина и листа от коприва заедно.


По материали от medicalmedium.com

Вашият коментар

Истината за протеините (част II)

Как да се доверим отново