Истината за протеините (част I)

В момента милиони хора са диагностицирани с хронични заболявания и състояния, които конвенционалната медицина все още не разбира. Много други никога не получават никаква диагноза, но все още страдат от всякакви симптоми. Въпреки че медицинската наука и изследвания са направили невероятни неща в областта на хирургията – възможност за премахване на апендикс, например, или извършване на животоспасяваща трансплантация – тя все още се знае много малко за истинските причини за хроничните заболявания и симптомите и как те могат да бъдат излекувани. Тъй като в медицинските общности няма почти никакви познания за това какво наистина се случва в тялото при хронични заболявания, диагнозите и голяма част от съветите за лечение, които хората получават, са безполезни или дори вредни в някои случаи. Тази липса на знания не е по вина на добронамерените лекари и здравни специалисти. Истината просто все още не е открита от медицинската наука и изследвания, което означава, че на хората с хронични заболявания се дават неточни диагнози и съвети за лечение, които всъщност не носят изцеление.

Причината, поради която е толкова важно да се хвърли светлина върху този въпрос, е, че наред с дезинформацията около всички хронични заболявания е и манията по протеините, която поддържа хората болни и всъщност ги прави по-болни от всякога в историята. Днес ще се потопим в истината за протеина.

Какво не е наред с протеина?

Медицинската наука и изследвания, заедно с множество модерни диети, ни налагат протеини от доста време. Нашата култура е толкова наводнена с „факти“ за протеините, че хората често вземат предвид само дали даден хранителен продукт е с високо съдържание на протеин или не, когато се опитват да вземат здравословно решение за себе си и семейството си. Те не взимат предвид другите елементи на храната, които могат да бъдат вредни. За съжаление, това не е нов проблем. Погрешното представяне на мястото на протеините в нашата диета се появява за първи път през 30-те години на миналия век. Протеинът бързо се превръща в модна дума в хранително-вкусовата промишленост като тактика за насочване на избора ни за покупка на храна към мястото, където индустрията иска да харчим парите си. За съжаление, както много от най-лошите аспекти на индустрията и нашата култура, тази мания за протеини е свързана изцяло с правенето на пари, а не с поддържането на вашето здраве или здравето на вашите близки. Ако индустрията наистина се грижеше за вашите интереси, огромна сума пари щяха да бъдат хвърлени в световна кампания за насърчаване на хората да ядат много повече плодове, зеленолистни и други зеленчуци и да избират хранителни продукти въз основа на техните витамини, минерали и антиоксидантна стойност. Със сигурност това нямаше да е стремежът към протеини, който все още изпитваме на гърба си.

Това, до което довежда протеиновият мит, е голям страх от това колко протеин наистина се нуждае тялото ни. В действителност не протеинът в храните е това, от което черният ви дроб се нуждае, за да създаде здравословните протеини, които използва. Точно така, черният дроб е отговорен за производството на различните видове протеини, които тялото ви може да разпознае. Това е една от неоткритите химични функции на черния дроб. Всъщност черният дроб има над 2000 химически функции, но медицинската наука и изследвания са открили само малка част от тях. Повечето от протеините, които черният дроб произвежда, се създават от плодове, зеленолистни и други зеленчуци, а не от ядене на храни, които повечето хора смятат за богати на протеини като яйца, бекон, кисело мляко, говеждо, пиле, тофу, риба, мляко, ядки и семена . Въпреки че е добре да ядете някои от тези храни, те не трябва да бъдат фокусът на вашата диета. Една от причините за това е, че тези храни всъщност са храни с високо съдържание на мазнини.

Връзката протеини – мазнини

Накъдето и да погледнете и всеки човек, с когото говорите, казва, че е важно да се съсредоточите върху протеините. За съжаление, митът за протеините се е утвърдил в нашето общество. Дори най-интелигентните, умни и начетени хора вярват, че протеинът е Бог, когато става дума за хранителен прием. Индустриите, движещи това послание, са толкова успешни. Един от най-големите проблеми с този протеинов мит е, че макар да си мислите, че може да постъпите правилно, като ядете диета с високо съдържание на протеини, вие също по невнимание ядете диета с високо съдържание на мазнини – протеините и мазнините не могат да бъдат разделени. Високото съдържание на мазнини в диетата е от основно значение за развитието на хронични заболявания, автоимунни заболявания и безброй симптоми. Истинските причини за хронични мистериозни заболявания като мигрена, Хашимото, лупус, фибромиалгия, множествена склероза, екзема, синдром на хроничната умора, инфекции на пикочните пътища, кистозно акне, мравучкане и изтръпване, диабет, аутизъм и много други са патогени, токсични тежки метали и други токсини, които нямат нищо общо с протеина. И когато диетата е с твърде високо съдържание на мазнини, е почти невъзможно патогените, тежките метали и токсините, които са отговорни за тези заболявания и симптоми, да напуснат тялото, тъй като кръвта е твърде гъста от всички мазнини плюс множество от тези патогени, токсини метали и други отлагания в кръвта. Това води до Синдрома на мръсната кръв.

Всеки един човек днес има мръсна кръв поради света, в който живеем, патогените и токсините, на които сме изложени и които наследяваме по семейни линии, хронична дехидратация, за която повечето хора дори не подозират, и храните, които ядем, така че е изключително важно всеки да знае истината за Синдрома на мръсната кръв. Тези истински причини все още са неизвестни на медицинската наука и изследвания, така че е още по-важно да разберете какво наистина стои зад вашите симптоми и състояния. Ако трябва да чакате науката и изследванията да открият истината за вашите заболявания и симптоми, ще страдате ненужно много дълго време. Това е, което се случва по целия свят в момента и е трагично. Истината е тук за вас, така че можете да вземете своето изцеление и изцелението на вашите близки в свои ръце.

Днес има много популярно вярване, че мозъкът е направен от мазнини и трябва да ядете много „здравословни мазнини“, за да имате добро здраве и функция на мозъка. За съжаление, това е вредна дезинформация. Диетите с високо съдържание на мазнини са пагубни за мозъка. В действителност в мозъка има само микроскопичен процент мазнини. Извън тези ниски следи от омега мазнини, мозъкът е предимно подобен на медуза орган, съставен от захар. Мозъкът работи с глюкоза, а не с мазнини, и без достатъчно от тях той започва да се свива, ние остаряваме и мозъкът е лишен от получаване на достатъчно глюкоза поради диетите с високо съдържание на мазнини, високо съдържание на протеини и ниско съдържание на въглехидрати, които карат хората да се страхуват от плодовете и картофите. Глюкозата и минералните соли позволяват на мозъка да изпълнява всяка отделна функция. Захарта, която е естествено извлечена – захари, намиращи се в плодовете и естествените въглехидрати като картофи, сладки картофи и тикви – както и минералните соли също помагат за изграждането на мускули. Мазнините, от друга страна, ви пречат да изградите мускули. За тези от вас, които пият протеинови шейкове, скритите съставки в тези шейкове, които всъщност са отговорни за вашата мускулна маса, са захарите и въглехидратите. Именно вашето време във фитнеса или правенето на упражнения изграждат мускули, а не протеинът в шейковете или другите храни, които ядете. Изненада? Фактът, че сме стигнали толкова далеч от тази истина, показва колко утвърден е този хиперфокус върху протеина. Ако се интересувате да запазите мускулната си маса, яденето на достатъчно плодове, зеленолистни и други зеленчуци – например пиенето на сок от целина, който е пълен с минерални соли – ще предотврати атрофията на мускулите ви и ще помогне за отстраняването на токсините, които пречат на мускулите да нарастват.

Протеинът също така не е предназначен да засища глада. Често чувам хора да казват, че трябва да закусват яйца, за да се почувстват заситени, или пиле или тофу със зеленчуците. Това е мястото, където хората се объркват от ситостта, която чувстват след консумация на животински протеини или богати на протеини растителни храни като соеви продукти и ядки. Причината да се чувствате заситени от храна с животински протеин или соя не е протеинът в храната, а поради мазнините. Големите количества мазнини обаче са вредни за черния дроб. Вместо това фокусът трябва да бъде върху приемането на достатъчно калории от храните, които са най-добри за вашето здраве: плодове, зеленолистни и други зеленчуци, включително картофи, сладки картофи и тикви.

Следва продължение


Повече информация относно храните, които трябва да избягвате и други, които създават проблеми за вашето здраве, плюс лечебните храни, върху които да се съсредоточите можете да намерите в книгите на Антъни Уилям!

По материали от medicalmedium.com

Вашият коментар

Главните причини за висока киселинност

Истината за протеините (част II)