Защо лошите сънища са добри?

Сънищата са най-голямата мистерия – те не могат да бъдат претеглени или измерени. Какво ни казват сънищата? Задаваме си този въпрос от деца. Какво е тяхното значение?

Винаги поставяме под въпрос лошите сънища. Какво се крие зад кошмарите, сънищата, изпълнени с гняв или разочарование, сънищата със стрес, изпотяване, сънищата, от които се пробуждаме през нощта с викове? Как можем да ги накараме да изчезнат? Наказание ли са те? Не можем ли вместо това да имаме по-приятни сънища за ваканции на тропически острови?

След като разберете какво стои зад тези лоши сънища, няма да искате те да си отидат. „Лошите“ сънища са начинът за изцеление на душата. Когато сме будни, ние поставяме стени пред нашата емоционална болка. Когато сме наранени, физически компонент в мозъка поставя бариера, за да ни попречи да обработваме и преработваме болката постоянно, така че да можем да бъдем продуктивни и да вървим напред по време на будните часове. Това не са стени на отричане; това са стени на божествена защита. Въпреки че известна съзнателна обработка е здравословна и необходима, тя не е предназначена да се извършва през цялото време.

Времето да обработим тази болка е в съня ни. Когато не сме в съзнание, емоционалните стени се срутват, за да може душата да върши своята работа по почистване и поправка. Това означава, че се подбуждат всякакви трудни емоции и те се решават сами чрез сънищата ни. Ако това не се случи, разочарованието, гневът, страхът, предателството, вината и унижението щяха да се натрупват и натрупват в нас, докато надделеят над силата на стените, които ги държат на място, и превземат будния ни живот. Вместо това сънищата ни ги освобождават. Това нощно почистване на дома – подпомогнато от Ангела на съня, Ангела на сънищата и Непознатите ангели – ни помага да се изправим пред това, което се случва в живота, без да бъдем белязани от него.

Понякога сънищата имат силата да останат за дълго време. Сънят може да бъде с вас през целия ден или дори за години напред. Тези сънища могат да бъдат объркващи. Често сънуваме семейство и други близки, например, в сънища, изпълнени с вихър от емоции. Дори ако всичко върви добре в една будна връзка, един сън може да донесе чувство на болка или безпокойство. Или ако става въпрос за връзка, в която е имало някакво предизвикателство или дистанция, сънищата могат да извадят старите рани, карайки ни да обмисляме какво се е объркало преди години, за да ни причини болка. Може да се събудим от сън с чувството, че сме направили нещо нередно или сякаш не сме били чути или възприети правилно. Докато мъчително се опитваме да декодираме какво означава всичко това, можем да се почувстваме празни.

Всичко това е здравословно. Някои хора казват, че лош сън ги е накарал да вдигнат телефона и да се обадят на член на семейството или приятел, с когото не са разговаряли от години, започвайки процес на голямо изцеление. Всяко усещане за празнота е там, защото токсичните рани и емоции са ни напуснали (или са започнали да ни напускат) в съня ни, намалявайки нашия багаж от наранявания. Въпреки че си мислим, че е обратното, лошите сънища ни обновяват. Те ни напомнят, че има хора, места и неща в живота ни, които може да се нуждаят от внимание, за да можем да продължим напред. Лошите сънища не затварят врати – те отварят врати. Те създават нови начала. Дори и да не сте наясно какво е това ново начало, то се случва.

Далеч по пътя в бъдеще може да имате перспективата да видите каква възможност е предоставил един лош сън в живота ви. Пожелаваме си „сладки сънища“, когато наистина трябва да си пожелаем „лечебни сънища“. За да развиете душата, да поправите сърцето и да се освободите от вредните емоции, не бихте искали всеки сън да бъде перфектен, спокоен и цветен. Не искате животът в сънищата ви да бъде страна на чудесата. Бихте желали сънищата ви да съдържат трудности в тях, защото искате добрите неща да се случват, когато сте будни. Ако нашият живот по време на сън беше пълна фантазия, сънят щеше да е единственото нещо, което бихме искали да правим.

На света има зли хора. Те са съществували през цялата история. Тези хладнокръвни хора могат да преминат през живота без нито един кошмар. Това е показател за това колко са откъснати от обработката на негативни преживявания като болка и страдание. Тъй като не се справят с болката си, докато спят, те се държат за нея в будния си живот и искат да я причинят на другите.

От друга страна, можете да имате най-състрадателния, щедър, любящ човек, който не може да изкара и една нощ, без да сънува нещо неприятно. Вярвате или не, това е по-здравословният процес. Тъй като този човек е толкова добре настроен, тя/той е свидетел на борбите на другите. Този човек изпитва редица човешки страдания и затова, когато заспи, мозъкът му трябва да го предпази от това да бъде преследван от тези страдания в будния живот. Тя/той може да сънува хулигани в училищния двор, природни бедствия и военни зони и всичко това е за полза, така че вместо да се събужда огорчен/а, че трябва да напусне някакъв фантастичен сън и вместо това да се изправи пред суров свят, може да се събуди с облекчение, да остави тези тежки сънища зад гърба си да е готов/а да продължи свещената си работа на състрадание.

Нека поясня, че хубавите сънища не ви правят лош човек. Разбира се, че не. Всичко опира до баланс. В допълнение към тези запомнящи се „лоши“ сънища, трябва да имаме и красиви сънища. Ангелите понякога ни дават сънища за трансцендентни преживявания и надежда. Понякога сънищата ни са предчувствия, послания или творческо вдъхновение. Някои нощи сънуваме леки лоши сънища, в които преработваме емоциите, въпреки че сме пощадени от това да си спомняме какво се е случило на сутринта. Друг път се случва да посетим починал любим човек в сънищата си.

Само не забравяйте да приветствате и сънищата, които ви предизвикват – те ви правят голяма услуга, докато тялото ви се лекува по време на сън. Те не са наказание или присъда. Те ви помагат да станете най-добрата ваша версия


Medical Medium Thyroid Healing: The Truth behind Hashimoto’s, Graves’, Insomnia, Hypothyroidism, Thyroid Nodules & Epstein-Barr. Copyright © 2017 by Anthony William.

Вашият коментар

Бебешка формула, най-близка до майчиното мляко

Вашият лечебен процес