Защо да пием СОК ОТ ЦЕЛИНА?

Това е поредната статия, посветена на здравословния начин на живот и по-точно на една практика, която даде прекрасни резултати при мен. Става дума за за тема, която набира все по-голяма популярност в Интернет, а именно – пиенето на сок от целина.

Защо да пием сок от целина, с какво той ще подобри здравето ни и как точно да го приемаме? 

Започнах да пия сок от целина, след като прочетох книгите на Антъни Уилям – “Лечителят медиум” и “Най-полезните храни”. Всичко, което знам за сока от целина, научих от тези книги и от канала и подкаста на Антъни Уилям.

Стъблената целина е една от най-мощните противовъзпалителни храни, която освен това има свойството да извежда токсините от чревния тракт и от черния дроб. Тя съдържа биоактивен натрий и алкализира червата като пречиства и възстановява чревната лигавица. Сокът от стъблена целина поддържа нивата на солна киселина в червата и осигурява минерални соли на цялата нервна система. Освен това той спомага за пречистването от тежки метали и за намаляването на вирусния и бактериален товар в организма. 

Антъни Уилям препоръчва да се пие чист сок от целина и то на празен стомах. Не слагайте подсладители, не добавяйте вода или плодове и зеленчуци, дори лимон. Ако пиете вода с лимон, пийте я отделно от сока от целина като си оставите време между тях. Оптималното количество е 500 мл. на ден като това количество се достига постепенно според индивидуалните реакции. Много е важно сокът да се изпие веднага, след като се направи, за да не загуби свойствата си. След като го изпиете, не бива да ядете и да пиете нищо друго в следващите 15-30 мин. 

Как да си приготвим сок от целина?

Всяка сутрин приготвям сока ми от целина по един и същи начин и сега ще ви кажа как. За около 400 мл. сок е необходима една връзка стъблена целина. Сокът се приготвя само от стъблата, така че аз предварително съм ги почистила от листата. За изцеждането използвам бавнооборотна сокоизтисквачка, която запазва най-голямо количество от полезните вещества и при самия процес на изцеждане няма нагряване. Моята е на Bosh и ми върши прекрасна работа, но ако имате обикновена, можете да ползвате нея. Между другото с нея приготвям и много вкусни ядкови млека и ядкови сирена, за които ще ви разкажа по-подробно някой друг път.

Резултати и личен опит

Често най-простият подход дава най-добрите резултати. В това се убедих и аз за пореден път, когато започнах да пия сок от целина всеки ден. Пиех го така, както е описано в книгата – сутрин на гладно и без никакви други съставки – само чист сок от целина. Резултатите не закъсняха. Първоначално вкусът е малко странен, но бързо свикнах с него. През първите няколко дни имах нещо подобно на детоксикация, но след това всичко се нормализира. Всякакви стомашни неразположение останаха в миналото като и общото ми здраве и тонус значително се подобри. Също така като бонус, след като изпия сока от целина, нямам нужда от никакви стимулиращи напитки.  

Ако имате опит с пиенето на сок от целина или имате някакви въпроси, ще се радвам да  ги напишете в коментарите. Гледайте и видеото, ковто направих за сока от целина и не забравяйте да го споделите. 


Ако искате да научите повече за сока от целина, можете да поръчате книгите на Антъни Уилям от Prirodnik.com

На сайта можете да намерите и добавките на Vimergy, които Антъни Уилям препоръчва.


 

Вашият коментар

Топ 3 храни за добро настроение