Започнете сутринта си правилно

Сутрешната рутина е нещо, с което сме свикнали и може да изглежда много различно при всеки отделен човек. Вашата сутрешна рутина може да бъде вземане на душ, миене на зъбите, медитация. Може да е упражнения, скролване на телефона, избягване на телефона, пиене на чаша вода.

Каквато и да е сутрешната рутина на човек, тя е рутина за този определен човек и никой не обича рутината му да бъде нарушавана. Какво ще стане, ако всяка сутрин на вратата ви хлопат различни задължения, изискващи незабавно внимание? Какво ще стане, ако в момента, в който се събудите, важна отговорност, семеен въпрос или ангажимент изискват вашето време и ви възпират от сутрешната ви рутина? Представете си, че всяка сутрин нямате време да си измиете зъбите, да пиете вода, да разходите кучето, докато сутрешната ви рутина не остане в миналото, заменена от важни задължения, които не можете да отхвърлите. 

Нашият черен дроб преминава точно през това всеки ден.

Когато бомбардираме черния си дроб с неправилен избор на храни и напитки всяка сутрин, ние несъзнателно отнемаме критично важната сутрешна рутина на черния дроб за освобождаване от токсини. Последствията са много по-сериозни от липсата на сутрешна медитация или миене на зъбите. Нашият черен дроб не може да пречисти или детоксикира нарушителите, които се опитва да изхвърли, защото ние не му позволяваме.

Консумирането на радикални мазнини като бекон, яйца, мляко, сирене, масло, кисело мляко, костен бульон, авокадо, шоколад, ядки, ядково мляко, ядково масло и семена сутрин – дори в средата на сутринта или късно сутрин – сгъстява кръвта ни, точно когато тялото ни се опитва да завърши своята сутрешна рутина за прочистване. В резултат на това нашият черен дроб се претоварва, създавайки прекомерно количество жлъчка, за да разгради тези мазнини.

 

Всеки ден, когато внасяме мазнини сутрин с ранното си хранене, ние пречим на тялото си да завърши естествената си детоксикационна рутина.

 

От друга страна, всяка сутрин работим заедно с тялото си, като се хидратираме правилно и не допускаме радикални мазнини – ние се насочваме към изцеление. Това е целта на Сутрешното прочистване. Това е възможност да позволите на черния дроб да изпълнява правилната си рутина.

Повече за сутрешната рутина можете да прочетете ТУК


По материали от medicalmedium.com

Вашият коментар

Реакции, алергии, чувствителност

На вратата на прочистването