Аспержи: подкрепа против стареене

Аспержите имат свойства против стареене, които могат да ни помогнат да запазим младостта си. Те са много полезни и при различни неврологични разстройства и симптоми.

Аспержите съдържат фитохимични съединения като хлорофил и лутеин, които действат като критично важни почистващи препарати за органите. Те проникват дълбоко в черния дроб, далака, панкреаса и бъбреците, изчиствайки токсините, които се намират там. Хлорофилът, свързан с аминокиселини като глутамин, треонин и серин, осигурява възможност за детоксикация от тежки метали. Някои от фитохимикалите, открити в аспержите, са инхибитори на токсините. Това означава, че след като токсините като ДДТ, други пестициди и тежки метали бъдат изчистени от органите, тези специализирани фитохимикали остават и могат да отблъснат новите токсини. Това инхибиране на токсините прави аспержите полезно средство за превенция на рака.


Аспержите са с високо съдържание на много лесно усвоими витамини от група В и така ни помагат да възстановим правилното ниво на тези ключови хранителни вещества. Също така с високото съдържание на силициев диоксид и микроелементи като желязо, цинк, молибден, хром, фосфор, магнезий и селен, аспержите са една от най-подпомагащите надбъбречните жлези храни, които съществуват и помагат да се върнете към живот, когато надбъбречните жлези са напрегнати на максимална степен.


Аспержите алкализират тялото, като изхвърлят непродуктивните киселини. Живеем в много кисела среда и ако искаме да си помогнем или да се излекуваме, трябва непрекъснато да работим, за да се поддържаме алкални с помощта на доверени приятели като аспержите.


Как да ги използваме:


Насладете се на аспержите в пресни сокове или ги яжте сурови като лека закуска, с хумус или нарязани на салати. Можете също да им се насладите на пара или в супи.


По материали от medicalmedium.com

Вашият коментар

Фурми: помощник за добро храносмилане

Лук: антибактериалното оръжие