Смути за помощ на черния дроб

Смутито за помощ на черния дроб е ключова рецепта в книгата Помощ за черния дроб, защото предлага изключително мощна лечебна подкрепа за черния дроб, което го прави полезно при всеки вид хронично заболяване и симптом. Това смути също е централна рецепта в прочистването 3:6:9, за което ще има отделна статия.

Първата опция за смути е бърз, прост, богат на антиоксиданти тоник, който можете да добавите към живота си за дълбоко изцеление на черния дроб. Втората опция е лека, весела алтернатива, която съчетава зеленина и плодове. Ако никога преди не сте се замисляли да добавяте кълнове към смутито си, сега е идеалният момент да го изпробвате. Те са изключително полезни и се вписват перфектно в това гладко, тропическо лакомство.

Ето и малко информация за съставките:

Питая (наричана още питахая или драконов плод)

Червеният пигмент в сорта питая с червена месеста част действа подмладяващо на черния дроб, връщайки клетките му към живот. Той помага на черния дроб да произвежда клетки по-бързо, така че да може да се регенерира. Това е извор на младостта за черния дроб, който забавя и спира стареенето му, като се грижи за дълбоката му вътрешна сърцевина, която в повечето случаи се поддава на болести, ако бъде пренебрегвана твърде дълго.

Потърсете опаковки замразена червена питая в замразената секция на хранителния магазин или онлайн, ако не я откривате прясна във вашия район. Ако нито една от тези опции не е налична там, където живеете, потърсете чиста питая на прах. Аз поръчвам такава от тук.

Диви боровинки

Дивите боровинки съдържат десетки неоткрити антиоксиданти, включително антоцианинови разновидности. В дивата боровинка няма само един пигмент; тя съдържа десетки пигменти, които все още не са проучени или проучени. Дивата боровинка е важна за черния дроб, както майчиното мляко е важно за бебето. Не само, че дивите боровинки имат способността да се борят с много „нарушители“, но също така се задържат за тях, докато напускат черния дроб, по начин, който повечето други лечебни храни не могат. Пигментите в дивите боровинки имат способността да се насищат дълбоко в чернодробните клетки и да пресичат клетъчните стени и мембрани вътре в черния дроб, разпространявайки лечебното си синьо навсякъде. Дивите боровинки подобряват храносмилателния тракт, хранейки там добри бактерии, което е от полза за черния дроб.

Потърсете опаковки със замразени диви боровинки в замразената секция на хранителните магазини или онлайн, ако не можете да намерите пресни във вашия район. Ако нито една опция не е налична там, където живеете, можете да си поръчате чисти диви боровинки на прах.

Научете повече подробности за лечебните качества на дивите боровинки тук.

Смути за помощ на черния дроб

Съставки:

Вариант „А“

2 банана или ½ папая сорт марадол, нарязани на кубчета;
½ чаша прясна, 1 пакет замразена или 2 супени лъжици червена питая на прах (драконов плод);
2 чаши пресни или замразени или 2 супени лъжици диви боровинки на прах;
½ чаша вода (по избор).

Вариант „Б“

1 банан или ¼ папая сорт марадол, нарязани на кубчета;
1 манго;
½ чаша прясна, 1 пакет замразена или 2 супени лъжици червена питая на прах (драконов плод);
1 стрък целина;
½ чаша кълнове (всякакъв сорт);
½ лайм;
½ чаша вода (по избор).

Упътвания:

Комбинирайте всички съставки в блендера. Блендирайте до гладкост. Ако желаете, добавете до ½ чаша вода, докато се постигне желаната консистенция. 

*Съставките са за  1-2 порции.

Съвети:

  • Ако нямате достъп до опциите за питая и/или диви боровинки, заменете с къпини, култивирани боровинки или череши.
  • Опитайте да добавите поне един замразен елемент към вашето смути. Това гарантира, че то ще остане приятно и студено!

Добър апетит!


Научете повече лечебни рецепти, както и още много полезна информация, в книгите на Антъни Уилям!

По материали от medicalmedium.com

1 мнение за “Смути за помощ на черния дроб”

Вашият коментар

Питая: фонтанът на младостта за черния дроб

Кориандър за детокс на тежките метали