Здравето на бъбреците

Камъните в бъбреците се произвеждат от диети с високо съдържание на протеини и мазнини. Камъните в бъбреците могат да бъдат базирани на протеини или калций или дори понякога на двете заедно.

Увреждането на бъбреците е това, което води до бъбречна дисфункция и заболяване. То може да се появи в различни форми. Една от тях е токсично увреждане от фармацевтични продукти, наркотици, токсични тежки метали, пестициди, хербициди и разтворители.

Най-честата причина за бъбречно заболяване е патогенно увреждане, което се получава, когато вируси или бактерии навлязат в бъбрека през кръвоносните съдове или пикочните пътища. Най-честите вируси, които причиняват това, са херпесните вируси тип 6 и 7 и вирусът на Епщайн-Бар (ЕБВ) – и те са под радара на медицинските изследвания и науката, що се отнася до бъбречните заболявания. Когато вирусът възпали бъбрека, лекарят често погрешно смята, че имунната система атакува жлезата. Когато става дума за тумори и кисти на бъбреците, независимо дали са злокачествени, или доброкачествени, вирусите също играят роля в създаването им. В случай на бактериални бъбречни инфекции стрептококите са честа причина. Те също са отговорни за инфекциите на пикочните пътища, които се превръщат в тежки бъбречни инфекции.

Не на последно място са бъбречните поражения, свързани с храната. Диетите с високо съдържание на протеини съкращават живота на бъбреците. Популярността на диетите с високо съдържание на протеини е доста необикновена, като се има предвид, че медицинските изследвания и науката са наясно, че дори хората с лек бъбречен проблем не могат да консумират твърде много протеини. Диетите с високо съдържание на протеини също са с високо съдържание на мазнини и тази комбинация създава допълнително износване на бъбреците, подготвяйки почвата за патогените или който и да е от другите източници, които причиняват вреда на бъбреците.

Особено ако преминавате през диализа или друга сложна бъбречна процедура, говорете с вашия лекар, преди да приложите нещо ново в живота си, включително лечебни храни. При всеки бъбречен проблем или заболяване големите дози от каквото и да било не са най-доброто решение, независимо дали става дума за лекарства, животински протеини, протеини на растителна основа, или определени добавки. Трябва да се отнасяме с уважение и да имаме предвид, че когато бъбреците са в отслабено, проблемно състояние, по-големите количества не са непременно най-доброто, дори когато става дума за лечебни храни. Приемът на лечебни храни в по-малки количества в случая е най-разумното решение.


По материали от medicalmedium.com

Вашият коментар

Зърнени, бобови и стрептококи

Истината за пролетните алергии | Детайлите са от значение, епизод 4