Екзема и псориазис – причини и лечение

Ако се борите с екзема, псориазис, акне или други кожни проблеми, знаете колко дразнещи и изтощителни могат да бъдат тези състояния и колко трудно може да бъде намирането на решения.

Една голяма причина тези кожни заболявания да са толкова трудни за лечение е, че всъщност има повече от 100 разновидности на екзема и псориазис, въпреки че медицинският свят все още не знае това. И истината е, че много други кожни заболявания всъщност са просто различни версии на екзема и псориазис.

Друга причина, поради която кожните проблеми са толкова трудни за лечение, е, че медицинската общност не знае какво всъщност причинява тези състояния. С уважение към лекарите и дерматолозите, които правят всичко възможно, за да помогнат, но докато коренът на проблема не бъде известен, той не може да бъде напълно решен и не може да се случи трайно излекуване. 

Истинската причина

Екземата, псориазисът и акнето имат пряка връзка с това, което се случва в черния дроб. Всички кожни заболявания, които не са наранявания, всъщност произтичат от черния дроб. Вашият черен дроб е толкова важен и работи толкова усилено за вас – повече, отколкото можете да си представите и повече, отколкото медицинската наука и изследвания са наясно. Например, черният дроб изпълнява над 2000 животоспасяващи химически функции, но само малка част от тях са открити.

Нека започнем с малко повече информация за черния дроб, който е чудотворен и удивителен орган. Има основно три основни слоя на черния дроб или три нива. Черният дроб има плътна сърцевина дълбоко в големия лоб, има подповърхностна област и след това има повърхностна част или „кожата“ на черния дроб. И трите слоя могат да задържат патогени и токсини – и именно тези патогени и токсини в черния дроб са истинската причина за кожните заболявания. Какъв тип състояние на кожата имате просто зависи от видовете и количеството на патогените и токсините, които имате.

Три неща трябва да присъстват в черния дроб, за да се появят екзема и псориазис. Първо – в черния дроб трябва да има токсичен тежък метал. Второ, трябва да има патоген – по-специално вирус. И трето, черният дроб трябва да има определена комбинация от определени тежки метали и патогени, за да причинят екзема или псориазис.

Различни комбинации от токсини и патогени причиняват различни разновидности на екзема, псориазис и други кожни заболявания. Ето защо кожните проблеми се проявяват толкова различно при различните хора и има над 100 разновидности само на екзема (които все още не са открити). Състоянието може да дойде и да си отиде при някои хора, но може да остане завинаги при други. Понякога е ограничено само до една част от тялото, така че са засегнати само ръцете или само краката и коленете. Може да е под формата на петна или грапава или напукана кожа или да изглежда като съзвездие, в зависимост от човека. Може да се появи в ранна детска възраст или в тийнейджърските години, или когато сте на средна възраст, или чак когато сте в напреднала възраст. Всички тези разлики се дължат на това, че „рецептата“ на токсините и патогените води до различен резултат и заради това има толкова много разновидности на екзема и псориазис.

Екземата и псориазисът възникват поради патоген (обикновено вирусът на Епщайн-Бар – ЕБВ) в черния дроб, който се храни с високи нива на токсичните тежки метали мед и живак, които се намират там. Обикновено в черния дроб има ДДТ и други пестициди, които са с високо съдържание на мед. За да има екзема е нужно съотношението на тежките метали да е  наполовина мед и наполовина живак; за псориазис е три четвърти мед с една четвърт живак. Когато вирусът се храни с тези отрови, той освобождава мощен дерматоксин, който изплува до кожата, причинявайки тежки обриви, лющене, напукване, дразнене и сърбеж.

В идеалния случай черният дроб ще филтрира тези дерматоксини, както другите ненужни остатъци, а чревният тракт и бъбреците ще ги изпратят извън тялото. Въпреки това, когато ЕБВ претоварва черния дроб и останалата част от тялото, нормалните процеси на детоксикация се прекъсват, поради което тези токсини в крайна сметка се опитват да напуснат организма през кожата.

Колкото по-зле е черният дроб, толкова по-лоша е екземата или псориазисът, тъй като затруднената функция на черния дроб означава повече дерматоксини. Хората с по-изразена екзема или псориазис също са по-податливи на косопад.

Как се развиват кожните заболявания

Вече знаете, че определени патогени и токсини в черния дроб причиняват кожни заболявания, но може би се чудите откъде идват те.

На първо място, официалната наука все още не знае колко патогени – вируси и бактерии – присъстват в черния дроб. Изследването на вирусите (вирусологията) днес е силно недофинансирано, въпреки че в миналото е получавало повече внимание. Хората могат буквално да влязат в света с вируси, които вече са в черния им дроб, които са били предадени още при зачеването и по време на развитието на бебето в утробата от тяхната семейна линия. Бебетата могат да страдат от екзема от толкова ранна възраст, че екземата се счита за генетична. Прехвърлянето на вината за хроничните заболявания върху гените е голяма грешка. Екземата, псориазисът, акнето и другите кожни проблеми не са генетични. Патогените и токсините, наследени от семейната линия, правят така, че човек да има същото заболяване, което са имали неговите родители или предци.

Причината, поради която тези състояния често се наблюдават при множество членове на семейството (и следователно неправилно теоретизирано, че се дължат на генетиката), не се дължи на гените. Едни и същи вируси, токсични тежки метали и други отрови се предават от едно поколение на следващо по семейна линия при зачеването и в утробата. В допълнение, членовете на семейството могат да имат подобни или еднакви излагания на токсини и вируси, сходни избори в начина на живот и други фактори след раждането, които в някои случаи могат да доведат до това хората в едно и също семейство в крайна сметка да изпитат същите симптоми.

Екземата и псориазисът също така не са автоимунни състояния. Тялото не атакува само себе си. Това е погрешна и заблуждаваща теория. Причината за екземата и псориазиса са нашествениците, описани по-горе (вируси и токсични тежки метали), както и претовареният от тези нашественици, застоял, муден черен дроб .

Тези състояния никога не са причинени от вашето собствено тяло.

Прочетете повече за храните, които трябва да избягваме при хронични заболявания ТУК


Повече информация за истинските причини за хроничните заболявания и как да се излекувате можете да намерите в книгите на Антъни Уилям!

По материали от medicalmedium.com

Вашият коментар

Как металите ни намират

Истината за кръвната захар