Броколи със сладък чили сос

Тези броколи със сладък чили сос са перфектна гарнитура. Пикантно-сладкият  сос е чудесен начин да добавите малко повече продукти към диетата си и е перфектен не само за броколи, но и за други зеленчуци по ваш избор като карфиол, аспержи или брюкселско зеле.

Броколите са универсални мултивитамини за тялото, освен това съдържат биоактивни микроелементи и други хранителни вещества, които подобряват всички системи на тялото, включително цялата имунна система. Природата е създала броколите по този начин – с несравним баланс, за да предложи по нещо полезно за всеки орган, жлеза, кост и нерв в тялото.

Съставки:

1 голяма глава броколи, нарязани на розички

За соса:

2 супени лъжици доматено пюре (100%, без сол, консерванти, лимонена киселина и подобрители)
½ чаша портокалов сок
¼ чаша суров мед
¼ чаша прясно изцеден сок от лайм
1 с. л. нарязани на ситно червени люти чушки по избор
1 супена лъжица лук на прах
2 супени лъжици ситно нарязан пресен джинджифил
2 скилидки чесън, нарязани на ситно
½ ч. л. кайенски пипер
½ чаена лъжичка атлантическо дулсе на люспи
2 супени лъжици арарут на прах или картофено нишесте

Указания:

Сварете броколите на пара, докато станат ярко зелени и омекнали – 5 до 8 минути. Свалете от огъня и ги оставете настрана.

Разбъркайте всички съставки за соса в малка тенджера. Поставете на средно силен огън и гответе, като разбърквате често, докато се сгъсти. Добавете броколите към соса и веднага ги отстранете от огъня. Сервирайте, докато са топли.

Съвети:

Потърсете доматено пюре, което съдържа само домати и никакви други съставки, като сол или лимонена киселина.
В зависимост от това кой сорт люта чушка изберете, ще трябва да коригирате количеството, което използвате според вкуса си.

Количеството продукти е за 2 порции

Добър апетит!


Тази рецепта е от книгата на Антъни Уилям Brain Saver Protocols, Cleanses & Recipes, придружаващата книга към Medical Medium Brain Saver, които все още не са преведени на български език.

По материали от medicalmedium.com

Вашият коментар

Истината за кръвната захар