Хидратирай се!

Когато става въпрос за хидратация, повечето хора посягат към чаша вода, но каква е гаранцията, че това е висококачествена вода? Ако във водата има следи от хлор, това може да бъде изключително дехидратиращо.

В тази статия ви предлагам няколко отлични и проверени начина за добра хидратация.

Сок от краставица

Пиенето на 500 мл. всеки ден може да направи чудеса за хидратацията. Сокът от краставица разрежда кръвта, което поддържа сърцето и енергията на цялото тяло.

Вода с лимон

Изстискайте половин или цял лимон в 500 мл. висококачествена вода веднъж, два, три или четири пъти на ден. Добавете пресен лимонов сок към други продукти, като сурови салати и билкови чайове, за да увеличите хидратацията.

Кокосова вода

Дори пастьоризирана, може да хидратира тялото. Избягвайте кокосовата вода, която е розова на цвят.

Пресни сурови зеленчуци

Не е тайна, че пресните сурови зеленчуци са изключително полезни. Нарежете краставици върху салатата си, похапвайте пръчици целина или си направете сурова паста от краставици, гарнирани с пресни домати и червени чушки.
Пресните плодове имат безброй ползи, включително хидратация. 

Когато става въпрос за поддържане на хидратация, знайте, че не е нужно да се „давите “ във вода. Въпреки това, добавянето на малко вода, както и някои храни в тяхната цялостна и течна форма, може да бъде изключително ценно. 

Моят опит

Всеки ден се опитвам да пия около един литър вода с изцеден лимонов сок. Освен това пия и най-малко 500 мл. сок от целина, понякога сок от краставица и, разбира се – Смутито за детокс на тежките метали, което също е около 500 мл. Това са само някои от начините, по които се опитвам да се поддържам хидратирана. Нуждите на всеки човек са различни. Експериментирайте с всички тези предложения и вижте кои идеи работят най-добре за вас!

Билков чай

Горещият билков чай ​​не хидратира, но и не ви дехидратира, както другите напитки, а и има множество лечебни ползи. Чаят може да бъде хидратиращ, ако го приготвите, като поставите листа от пресни билки, като мента или маточина в буркан с вода и го оставите да престои за около 6 часа. След това можете да го приберете в хладилника и да пиете от тази чудесна хидратираща напитка, когато пожелаете!

Черният чай, зеленият чай и чайът Ърл Грей (Earl Grey) обаче дехидратират, така че е най-добре да ги откажете или поне да ги ограничите!

Можете да се излекувате от хроничната дехидратация, като предприемете малки, управляеми стъпки. Нещо толкова просто като чаша вода с лимон е прекрасно начало. Наистина, отнема време и отдаденост, за да компенсирате годините на хронична дехидратация, но определено е възможно и си заслужава – за вашето здраве и жизненост.


Научете повече за  хидратацията, както и още много полезна информация, в книгите на Антъни Уилям!

По материали от medicalmedium.com

Вашият коментар

Хронична дехидратация – част II

Лечебен бульон