Счупената имунна система

Представете си имунна клетка, която има вдлъбнатини и пролуки. Тя е разкъсана и износена, със слаба клетъчна мембрана и излъчва слаба енергия. Докато се движи наоколо, тя влиза в контакт с патогени, нашественици, които не би трябвало да са там. Както патогените, така и имунната клетка преследват една и съща цел – взаимно унищожение.

За нещастие на имунната клетка, патогенът разпознава отслабеното състояние на опонента си и знае, че не трябва да е “стелт” около тази имунна клетка. Други патогени, които са наблизо, също разпознават това и се присъединяват, за да свалят самотната имунна клетка. Тези патогени имат изградена интелигентност за имунната клетка, “спомени” от минали победи и тези спомени са предавани от поколение на патоген на поколение, така че да знаят точно как да победят тази имунна клетка и други клетки. Това е всичко друго, но не и честна битка и завършва с евентуалното изгаряне на имунната клетка, което е и смъртта на имунната клетка. Можем да укрепим повредените си имунни клетки и да се преборим.

Повечето хора днес се разхождат с отслабени имунни клетки и в крайна сметка се оказват със симптоми и състояния, които ги изтощават до точката, в която чувстват, че няма надежда. Храни, които подхранват патогените, като мляко, сирене, масло, яйца, глутен, царевица, токсични метали и други, затрудняват имунните клетки да спечелят битката, тъй като патогените стават по-силни, благодарение на яденето на токсичните храни, от които се нуждаят, за да процъфтяват. Това дава на имунните клетки по-малък шанс за борба с нарастващия брой патогени и вируси, срещу които човечеството се изправя днес. Ако искаме да дадем на тялото и неговите имунни клетки помощта, от която се нуждае, трябва да му предоставим подходящите инструменти, за да може да се противопостави на тъмнината.


По материали от medicalmedium.com

Вашият коментар

Реакции, алергии, чувствителност

На вратата на прочистването