Реакции, алергии, чувствителност

Сблъсквали ли сте се с някой от следните симптоми по време на вашето лечебно пътуване?

  • Мистериозно сърцебиене
  • Химическа чувствителност
  • Хранителна чувствителност и непоносимост
  • Алергии към околната среда
  • Хистаминови реакции
  • Анафилактични реакции
  • Лечебни реакции
  • Вирусни реакции (обостряния)
  • Уртикария (обриви)
  • Реакции към мухъл

Хората се сблъскват с различни реакции всеки ден, които често ги оставят много объркани. Какво всъщност се случва в тялото ви, когато имате определена реакция? Възможно ли е тази реакция да идва от детоксикация?

Нека проучим и разбием какво всъщност се случва в телата ни, когато възникнат подобни реакции.

Вирусни реакции (или обостряния) срещу лечебни реакции (детоксикация)

Първо е важно да се прави разлика между вирусни обостряния и лечебна реакция (известна още като очистваща или детоксикираща реакция). Едно общо правило, когато се опитвате да разпознаете разликата, е колко дълго продължава и интензивността. Лечебната реакция ще дойде и ще изчезне по-бързо, докато вирусното обостряне може да продължи седмици.

Когато търсите първопричината, най-добре е да запомните, че тези проблеми са се натрупвали през целия ви живот и вероятно вината не е в това, което сте яли вчера или точно преди да почувствате дискомфорт. Повечето от нас правят точно това. Свързваме нашите симптоми с новото прочистване, което сме започнали, сока от целина, който приемаме в продължение на един месец или нова храна, която сме включили в режима си. Въпреки това, тъй като повечето симптоми, които хората смятат за „детоксикация“, всъщност са вирусни реакции или вирусни обостряния (това, което всъщност се случва е, че вирусът става все по-активен и увеличава вирусния товар в организма), много МАЛКО ВЕРОЯТНО е лечебната храна, която току-що сте изяли, да е основната причина за симптомите, които преживявате.

Вие ли сте този човек?

Много хора питат дали ако мигрената им се засили или ако получат ПОВЕЧЕ болки, това е знак, че новият режим си върши работата и действително работи за тях и най-често отговорът е НЕ.

Това е свързано с повишаване на вирусните симптоми и трябва да се обърне внимание с повишена антивирусна подкрепа.

Мистериозно сърцебиене

Много хора изпитват това усещане и вярват, че е „реакция“ от на нещо, което са яли, или го приписват на факта, че се детоксикират и го наричат „лечебна реакция“. Реалността е, че мистериозното сърцебиене се причинява от застоял и претоварен черен дроб, съчетан с вирусна инфекция. Когато вирусът на Епщайн-Бар или други херпесни вируси, пребиваващи в черния дроб, създадат толкова много токсичен страничен продукт върху вече претоварения черен дроб, страничният продукт се превръща в лепкав остатък, подобен на желе. Този остатък може да напусне черния дроб и да се изпомпа към сърцето и така да попадне в митралната клапа, причинявайки понякога леко залепване на тази клапа, което води до неравномерен сърдечен ритъм.

Най-доброто лечение:

  • Почистете отровата + вирусния товар в черния дроб
  • Чай от чага
  • Чай от шипки
  • Намаляване на приема на мазнини

Химическа чувствителност

Много хора са диагностицирани с множествена химическа чувствителност. Тези, които изпитват реакции към химикали, имат работа с бавен и застоял черен дроб, който е претоварен с токсини и патогени. Когато черният дроб стане твърде натоварен, за да се справи с още химически, вирусни и бактериални отпадъци, излишъкът отива в кръвния поток, който също се претоварва с токсини и унищожава нашите бели кръвни клетки (които изграждат имунната ни система). Компрометираната имунна система е най-благоприятният момент вирусът да удари. В резултат на това централната нервна система се възпалява, което води до проява на чувствителност към химикали или храни.

Често срещан пример за химическа чувствителност, проявяваща се при ядене на храна, е усещане за парене около устата при отхапване на парче плод (обикновено ябълка). Това се случва, защото в миналото сте яли конвенционално отглеждана ябълка, която е била пълна с пестициди или ДДТ. Когато сте захапали, е настъпила химическа реакция. След това всяка ябълка, която ядете, може да предизвика подобна реакция, ако черният ви дроб е претоварен. Най-добрият начин за борба с тази реакция е да се премахнат храните, които подхранват патогена.

Най-доброто лечение:

  • Почистете отровния товар от черния дроб
  • Следвайте протокола за химическа чувствителност от книгата „Помощ за черния дроб“ на Антъни Уилям
  • Постепенно започнете прием на добавки

Хранителни алергии

Много хора изпитват симптоми като подуване, болки в стомаха, главоболие, умора, сърбеж или усещане за парене след ядене на определени храни. Ако сте имали това преживяване, може да са ви казали, че сте алергични или си мислите, че сте алергични към нещо, но науката и изследванията не знаят какво всъщност се случва, когато храната попадне на стомаха ви. За да разберете алергиите, трябва да разберете, че теориите за храните не са изградени върху основата на истината. Например теорията, че плодовата захар е вредна като преработената захар е безусловно невярна! Вредни теории като тази ни пречат да се излекуваме. Плодовата захар е критично важна за нашето оцеляване.

Тестовете за алергии могат да бъдат също толкова вредни. Тестът за IGG (имуноглобулин) за сезонни или хранителни алергии е крайно неточен.

Ние не знаем какво точно прави храната в тялото ни, така че как можем да кажем, че причинява алергия? В много случаи лечебната храна ще помогне за унищожаването на патогените и умирането на тези патогени е това, което ще предизвика „реакция“. Например „алергията към сок от целина“ е резултат от това, че сокът от целина убива патоген, този патоген освобождава складиран токсин и създава хистамин. Сокът от целина убива хеликобактер пилори (H. Pylori), стрептококите (SIBO) и обезоръжава мухъла. Така че тестовете за алергия улавят възпалението от патогените, които убивате – като реакция на детоксикация. Подвеждащо е да се използват IGG тестовете, за да се твърди, че има определени хранителни алергии и след това човек да се подложи на елиминационна диета въз основа на тези фалшиви резултати. Резултатът е, че повечето хора пропускат лечебните храни, които наистина биха могли да помогнат при техните симптоми.

Запомнете също: Не можете да имате ИСТИНСКА алергия към естествени лечебни храни като плодове, зеленчуци, билки и диворастящи храни.

Най-доброто лечение:

  • Почистете отровния товар от черния дроб
  • Следвайте протокола за хранителна чувствителност от книгата „Помощ за черния дроб“ на Антъни Уилям

Реакции към околната среда

Случвало ли ви се е внезапно да получите хрема или да кихате сякаш изневиделица?

Виновникът в този случай е нискостепенна бактериална инфекция в стените на синусовите кухини. Стрептококите живеят в черния дроб и лимфната система, което ги задържа в синусите. Докато имате стрептококи в лимфната система, ще имате стрептококи и в синусите.

Много хора бъркат тази реакция с алергия, защото когато премахнат глутена, започват да се чувстват по-добре. Глутенът обаче е само отключващ фактор – той подхранва основния патоген, който са стрептококите, а стрептококите са тези, които причинява хрема и кихане.

Най-доброто лечение:

  • Премахнете проблемните храни (яйца, млечни продукти, пшеница/глутен)
  • Следвайте протокола за лечение на стрептококи в книгата „Прочистване за здраве“ на Антъни Уилям

Хистаминови реакции

Когато дадена храна подхранва патогени в тялото, тази храна създава хранителна алергия и при чувствителност към определени храни може да се натрупа хистамин. Така че, когато вирусът се храни, се създават повече невротоксини (тъй като вирусът трябва да отделя, ако яде, а това, което отделя, е по-силен невротоксин). Тези невротоксини могат да възпалят храносмилателния тракт. При алергия към млечни продукти например, страдащият я усеща още в мига, в който се консумират млечни продукти. Това е така, защото отровата, която се отделя от вируса, е много по-токсична от самото мляко. Човек всъщност няма „непоносимост към лактоза“. Лактозата е тази, която храни куп патогени в чревния тракт и след това те отделят това, което са изяли под формата на отровен токсин, който кара човек да се чувства болен и да има проблеми в тоалетната. Някои храни, към които сме чувствителни, всъщност са лечебни. Такива храни ни почистват и детоксикират и могат да имат лечебен ефект. Те могат да убиват патогени, което от своя страна задейства теста за алергия. Има добри храни, които елиминират амоняка, формалдехида, страничните продукти, желеобразните вещества, произведени от патогените и ДДТ и когато детоксикацията се извършва, те предизвикват хистаминови реакции или някакъв друг тип реакции и могат да бъдат объркани като алергични реакции от тестовете за алергия, но в действителност тестовете просто установяват възпалението, причинено от умирането на вируса.

Най-доброто лечение:

  • Почистете отровния товар в черния дроб
  • Куркумин
  • Рейши
  • Високи дози витамин С
  • Витамин B12

Анафилактична реакция

Този тип реакция се счита за истинска алергична реакция. Когато човек развие алергия към храна или вещество, което при поглъщане (в случай на храна) или инжектиране (в случай на някакъв вид медицинско лечение или ужилване от пчела) и за кратко време лицето се подува, появяват се кожни обриви, гърлото се подува, предотвратявайки нормалното дишане или предизвиквайки повръщане или задушаване и дори изпадане в животозастрашаващ шок.

Ето защо Антъни Уилям категорично предупреждава за опасността от инжекции с B12, например. Човек в крайна сметка ще получи анафилактичен шок от B12, ако тя/той е получил твърде много инжекции с B12 с течение на годините. Тялото ще изработи антитела срещу B12, защото той навлиза по грешен начин през кожата.

Истинска алергична реакция може да се развие от вещества, които се инжектират в мускула.

Когато сме ужилени от пчела, причината за болката е, че тялото изпраща цяла армия на мястото и то се подува. Същото е и с антибиотичните инжекции. Ако се предписват антибиотици, те трябва да се приемат през устата, а не чрез инжекции в мускула. В противен случай човекът може да стане алергичен към каквото и да е инжектирано, защото тялото изгражда антитела срещу това чуждо вещество.

Понякога дори хората се излекуват от анафилактични реакции, докато почистват отровния товар от тялото и по-специално от черния дроб. Понякога реакциите не изчезват напълно, но могат да намалеят и да станат по-малко животозастрашаващи.

Най-доброто лечение:

  • Почистване на отровния товар от черния дроб: намаляване на приема на мазнини и множество 3:6:9 прочиствания от Антъни Уилям
  • Намаляване на вирусния товар в организма
  • Сутрешно почистване и без мазнини поне до обяд

Копривна треска (уртикария)

Те често се считат за хистаминови реакции, но това не винаги е точно. Почти всички кожни заболявания идват от черния дроб. Причинители на проблеми като патогени и токсини влизат в черния дроб. Видът на кожното състояние, който човек развива, зависи от вида на патогените и токсините, които се намират в черния дроб.

Черният дроб се изпълва с токсини и след това патогените се хранят с тези токсини. След хранене, когато патогените започнат да отделят, може да се създаде дерматоксин. Този дерматоксин може да причини уртикария.

Хроничната копривна треска (уртикария) е реакция на токсин вътре в тялото. Докато почиствате черния дроб, натоварването с патогени ще намалее и кожните заболявания ще започнат да се изчистват.

Причината, поради която уртикария и други кожни проблеми могат да се появят след излагане на определени храни като ракообразни, мляко, яйца или фъстъци например, е, че тези храни подхранват вирусите и по-токсичните изпражнения, които вирусите изхвърлят, могат да накарат черния дроб да премине „границата“ и да се създаде хистаминова реакция. Някои хора изпитват реакция, след като са яли лечебни храни и това се случва, защото страничния продукт от изчистването от лечебните храни може да бъде твърде много за черния дроб, за да го обработи в момента. Ако случаят е такъв, с лечебните храни трябва да се подхожда с внимание.

Разбира се, избягвайте токсичните възпалителни храни през цялото време. С течение на времето, след като черният ви дроб се излекува, ще можете да внасяте повече от естествените лечебни храни без никакви реакции.

Най-доброто лечение:

  • Почистете отровния товар в черния дроб
  • Куркумин
  • Рейши
  • Висока доза витамин С
  • Витамин B12

Мухълът като активатор на вируси

Имунната система привлича и събира спорите на мухъла веднага щом те навлязат в тялото, в опит да спре навлизането на мухъл в мозъка. Мухълът може да причини сърбеж в гърлото, сърбеж в ушите, загуба на енергия, хрема, главоболие, драскане в гърлото, раздразнителност и в по-лошите случаи лека умора. Но когато човек е далеч от мухъла, леката умора изчезва моментално, както и много другите симптоми. Може ли мухълът да прикове човек към леглото с тежки неврологични симптоми? НЕ.

Мухълът сам по себе си не може да прикове човек към леглото. Въпреки това той може да активира вирус. След като вирусът се задейства, човекът остава болен, дори когато е далеч от мухъла. За да се промени това, трябва да се обърне внимание на вирусния проблем. Мухълът може също да предизвика бактериални инфекции като уринарни инфекции, инфекции на синусите, инфекции на пикочния мехур, бъбречни инфекции, възпалено гърло, ушни инфекции, ечемик в окото, бактериална вагиноза, бактериален свръхрастеж в тънките черва, подуване на корема, синдром на раздразненото черво – всички причинени от стрептококови бактерии.

Най-доброто лечение:

  • Почистете патогенния товар от черния дроб
  • Цинк
  • Спирулина
  • Витамин С
  • Вода с алое всеки ден
  • Протокол за добавки Core 7 (Основните 7) – B-12, цинк, Л-лизин, витамин С, котешки нокът, маточина, корен от женско биле)

Как да продължим напред

За да се освободите от тези различни реакции, трябва да премахнете ВСИЧКИ НЕ-храни без храни от диетата си. Това включва яйца, млечни продукти, пшеница, царевица, соя, рапично масло и естествени аромати.

Започнете с премахване на една или две храни – яйцата и млечните продукти. След това започнете да внасяте повече лечебни плодове. Винаги се фокусирайте върху получаването на изобилие от „свещените 4“ (плодове, зеленчуци, билки/подправки и диворастящи храни) във вашата диета.

Важно е да поддържате хармония с тялото си и да се научите да разпознавате разликата между обостряне на симптомите и реакция на детоксикация, така че да знаете как да поддържате баланса. Винаги помнете, че лечението изисква време и търпение. Ще имате успех, ако сте отдадени. Въпреки че ще има възходи и падения, всичко това е част от вашето пътуване – опитайте се да го прегърнете.


Статията е превод от Мунийза Ахмед

Оригиналната статия можете да видите тук: https://t.ly/MK2iD

По информация от Антъни Уилям, Лечителя Медиум: medicalmedium.com

Вашият коментар

Непознати ангели

Счупената имунна система