Смокини: храна за мозъка и червата

Ако търсите отговори за здравето на мозъка и червата, не търсете повече от смокинята. Тя е най-добрият инструмент за балансиране на тези два преплетени аспекта на благосъстоянието. Смокините съдържат уникални фитохимикали, които са свързани с минерали като бионаличен калий и натрий, които специално подхранват и изграждат невротрансмитери, като същевременно поддържат невроните и синапсите в мозъка. Това е мощен плод за предотвратяване на Алцхаймер, Паркинсон, деменция и други неврологични заболявания, включително латерална склероза (ALS).

От страна на червата, смокините (подобно на фурмите) са една от най-ефективните храни за прочистване на планетата. Кожата им храни добрите чревни бактерии и също така има антисептичен ефект и изчиства непродуктивните чревни бактерии, паразити, мухъл и токсични тежки метали, докато семената попадат в чревния тракт и помагат за унищожаването на болестотворни бактерии, вируси и гъбички, които се крият в червата. Месестата част и фибрите на плода масажират чревната лигавица и изграждат храносмилателната имунна система, за да ви помогнат да спрете да се борите със стомашните болки и подуването на корема.

Смокините помагат при всички видове чревни проблеми, включително дивертикулит, възпаление на апендикса, запек, възпалено дебело черво и усложнения, породени от бактериални инфекции.

Смокините са с високо съдържание на витамини като витамини от група В, които са специално свързани с фитохимикали за намаляване на радиацията в тялото. Освен това – богати на микроелементи, микроелементи, антиоксиданти и много други, смокините са чудесна храна срещу всякакви болести; те никога не трябва да се пренебрегват. Следващият път, когато се занимавате с някакъв здравословен проблем, мислете за смокините като за тайно оръжие.

Как да ги използваме:

За да се свържете с всичко, което смокините могат да ви предложат, както от гледна точка на хранителни вещества, така и от метафизична гледна точка, опитайте се да ядете девет смокини на ден (или брой, кратен на девет). Дъвченето на пръчка целина (богата на минерални соли) с всяка смокиня, която ядете, е перфектна хранителна комбинация.


По материали от medicalmedium.com

Вашият коментар

Горски плодове за здрав мозък и сърце

Фурми: помощник за добро храносмилане