Лечебни ползи от скачането на батут

Скачането на батут е едно от най-мощните и ефективни упражнения, които човек може да направи за подобряване на здравето и физическата си сила. Скачането на батут е безопасно упражнение, което изгаря повече калории и осигурява повече ползи от тичането, колоезденето или тренировки с тежести.

Скачането на батут намалява телесните мазнини, подобрява мускулния тонус, стимулира метаболизма и подобрява усвояването на хранителните вещества. То насища с кислород цялото тяло, което убива вирусите и бактериите, които могат да доведат до заболявания. Скачането на батут може също значително да подобри здравето на сърдечно-съдовата и лимфната система и може да намали възпалението и отока, като помогне на течността да се движи по-лесно през тялото. Това е отличен начин за детоксикация и прочистване на цялото тяло. Известно е също, че скачането на батут подобрява кръвообращението и храносмилането, укрепва нервната система, ревитализира зрението, повишава енергийните нива, намалява главоболието, стреса и повишава гъвкавостта. Може да е от полза и за деца с обучителни затруднения и кистозна фиброза.

Започнете своя възстановяващ режим с „отскачане за здраве“. Застанете изправени на батута, с леко свити колене, ръце отстрани край тялото и леко се тръскайте нагоре-надолу, като краката ви никога не бива да се отлепят от батута. Това движение нагоре и надолу ще създаде лека гравитационна сила върху тялото ви, която веднага ще укрепи и подобри вашата мускулна, скелетна, кръвоносна и лимфна система. Започнете с тръскане няколко минути на ден, докато достигнете 20 минути (или повече) поне 3 пъти седмично.

Този прост, забавен и бърз начин за упражнения у дома може да ви осигури цялостни ползи за здравето на тялото и чудесни резултати!


По материали от medicalmedium.com

Вашият коментар

Маринованият мозък

Физически причини за психичните заболявания | Детайлите са от значение, епизод 3